!
Het bestuur van FDLM Ermelo is er helemaal klaar voor en brengt alvast een toast uit op het naderende muziekspektakel.
Het bestuur van FDLM Ermelo is er helemaal klaar voor en brengt alvast een toast uit op het naderende muziekspektakel. Arda Konings

Fête de la Musique Ermelo: 88 concerten en duizenden bezoekers verwacht

11 juni 2022 om 07:28 Evenementen

ERMELO Eindelijk… na twee jaar mag het weer! Op zaterdag 18 juni is Ermelo weer één groot podium en viert muziek de boventoon. De voorpret zit er dan ook goed in bij het bestuur van het muzikale evenement ‘Fête de la Musique’. 

Terwijl de allerlaatste puntjes nog op de i worden gezet heffen Hans de Jonge, Carola Top, Dick van Leeuwen, Cor Louwerse en Johan Windhorst alvast het glas met elkaar en toasten op een onvergetelijk, mooie dag. Maar liefst zestig aanmeldingen stroomden de afgelopen maanden binnen en de diversiteit is groot te noemen. Bands, orkesten, koren, muziek- en zangleerlingen, organisten, pianisten, duo’s, solisten, een dansschool en een demonstratie klankschalen. Allen verdeeld over podia al slingerend door de Stationsstraat heen, zowel binnen als buiten. Het maakt niet uit of dat nou de kerk of een kroeg is, een donkerbruin café of bij een winkel binnen. Resulterend in maar liefst 88 concerten op de planken door circa 1000 uitvoerenden.

Het topjaar van 2019 met 110 deelnemers wordt nu niet gehaald. ,,Maar”, luidt het bestuur eenstemmig, ,,we hebben natuurlijk door corona twee jaar gemist. Het evenement barstte toen ook bijna uit zijn voegen en een en ander mag never nooit ten koste gaan van de kwaliteit. Eigenlijk zijn we nu heel tevreden zo om het iets rustiger op te pakken.”

FRANSE CHANSONS Het muzikale feest begint al op vrijdagavond 17 juni om 20.00 uur met een spetterend optreden van de regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ in de Dialoog. Deze fanfare is een van de professionele muziekkorpsen van de Nederlandse krijgsmacht. Het is verbonden aan het Garderegiment Grenadiers en Jagers en sinds de zomer van 2020 is Legerplaats Ermelo hun vaste stek. ,,Het concert staat in het teken van Franse chansons met medewerking van zangeres Julia Adriana. FDLM is een vanuit Frankrijk inmiddels wereldwijd overgewaaid muziekspektakel. Nergens wordt het overigens in Nederland zo groots gevierd als in Ermelo. Daar zijn we met elkaar maar wát trots op”, aldus een enthousiast bestuur. ,,Het is wel zo wie vrijdagavond het eerst komt, het eerst maalt. Vol is vol.”

GOED GEREGELD Zaterdag barst het feest natuurlijk echt los. Aan zangkoor ‘Ermelodie’ de eer om op het Pauwenplein rond de klok van elf uur de opening te verzorgen. Vanaf 07.00 uur staat het bestuur echter al in de startblokken om alles die dag in perfecte banen te leiden. ,,Als het weer die dag meewerkt, kan het allemaal niet meer stuk. We hebben er ontzettend veel zin in. Alles is goed geregeld met de gemeente qua vergunningen, afsluiten van wegen. Al die jaren hebben we gelukkig nog nooit klachten gehad. Winkeliers en horeca kunnen er ook weer hun voordeel mee doen want we verwachten duizenden bezoekers naar ons dorp.”

LATERTJE Tot besluit: ,,Het strijk- en symfonieorkest Noordwest Veluwe sluit het festijn traditiegetrouw af in de Immanuelkerk en om 22.30 uur zal de laatste noot klinken. Dat wordt voor ons als bestuur een latertje want dan begint het opruimen nog. Des te lekkerder smaakt het biertje na afloop!”

Het totale programma is te vinden op https://fetedelamusique-ermelo.nl/.

Arda Konings

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie