Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Pixabay

Jumbo neemt extra maatregelen tegen winkeldiefstal

8 februari 2024 om 08:00 Economie

HARDERWIJK (ANP) Supermarktketen Jumbo gaat de komende weken extra maatregelen nemen om winkeldiefstal aan te pakken. Zo komt er bijvoorbeeld meer en duidelijk zichtbaar cameratoezicht en zijn er meer en slimmere steekproeven bij zelfscankassa’s. Ook wordt extra opvallend gecommuniceerd in alle winkels naar klanten dat boodschappen moeten worden afgerekend en dat scherper wordt gecontroleerd op diefstal.

Jumbo maakte begin dit jaar nog bekend dat er jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro wordt gestolen uit zijn supermarkten. Het bedrijf is al bezig met een proef waarbij in een aantal winkels extra medewerkers of beveiligers worden ingezet, met ook scherpere steekproeven bij zelfscankassa’s. Ook zijn er meer controles van bonnen en tassen.

Verder is Jumbo testen aan het doen met nieuwe software die met behulp van kunstmatige intelligentie afwijkend gedrag van klanten in de winkel moet herkennen. Deze proeven duren naar verwachting drie maanden. Als die maatregelen succesvol zijn, worden ze landelijk ingevoerd.

Daarnaast legt Jumbo ook vaker een winkelverbod op aan dieven en komt er standaard een procedure waarbij winkeldieven een schadevergoeding betalen van 181 euro.

Jumbo stelt dat winkeldiefstal ook zorgt voor extra spanningen voor medewerkers in supermarkten. ,,Winkeldiefstal is niet normaal en mag ook nooit normaal worden. Iedereen heeft last van winkeldiefstal en de schade die daarvan het gevolg is. Onze klanten, onze collega’s op de winkelvloer, onze ondernemers en ook Jumbo”, zegt retaildirecteur Anrico Maat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie