Afbeelding

Nieuwe zonneprojecten van Endura-Harderwijk

3 december 2022 om 14:33 Duurzaamheid

HARDERWIJK Zo’n tweehonderd Harderwijkers en Hierdenaren kunnen sinds deze week intekenen op zonnepanelen. Energiecoöperatie Endura start twee zonneprojecten op bedrijfshallen van graanbedrijf De Bron aan de Lorentzhaven. Hierop komen ruim 1700 krachtige panelen (460 Wph). 

Meedoen aan de zonnedaken is al mogelijk vanaf 50 euro per ‘zondeel’ (obligatie). Deelnemers ontvangen een rente van 5% en de inleg wordt in 14 jaar volledig terugbetaald. Tevens dragen zij zo bij aan de energietransitie. Endura is een actieve organisatie zonder winstoogmerk. Doel is energieke en zelfvoorzienende stad waarin de inwoners maximaal kunnen meedoen aan lokaal opgewekte groene stroom en energiebesparing, aldus Endura.

Endura heeft de laatste jaren al grote projecten gerealiseerd op het Bouw- en Infrapark, de gebouwen van Sonnevanck en manege Rantrime in Hierden. Samen met de gemeente heeft Endura onlangs het zonnepark op het overloopparkeerterrein in gebruik genomen. Als officiële partner van de gemeente Harderwijk zit Endura ook aan tafel bij de ontwikkeling van aardgasloze wijken en de plannen voor windmolens op Lorentz. Ook organiseert ze geregeld energie-cafés waar kennis wordt uitgewisseld. Informatie over de nieuwe zonneprojecten op endura-harderwijk.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie