Afbeelding

Nieuwe zonneprojecten van Endura-Harderwijk

Duurzaamheid

HARDERWIJK Zo’n tweehonderd Harderwijkers en Hierdenaren kunnen sinds deze week intekenen op zonnepanelen. Energiecoöperatie Endura start twee zonneprojecten op bedrijfshallen van graanbedrijf De Bron aan de Lorentzhaven. Hierop komen ruim 1700 krachtige panelen (460 Wph). 

Meedoen aan de zonnedaken is al mogelijk vanaf 50 euro per ‘zondeel’ (obligatie). Deelnemers ontvangen een rente van 5% en de inleg wordt in 14 jaar volledig terugbetaald. Tevens dragen zij zo bij aan de energietransitie. Endura is een actieve organisatie zonder winstoogmerk. Doel is energieke en zelfvoorzienende stad waarin de inwoners maximaal kunnen meedoen aan lokaal opgewekte groene stroom en energiebesparing, aldus Endura.

Endura heeft de laatste jaren al grote projecten gerealiseerd op het Bouw- en Infrapark, de gebouwen van Sonnevanck en manege Rantrime in Hierden. Samen met de gemeente heeft Endura onlangs het zonnepark op het overloopparkeerterrein in gebruik genomen. Als officiële partner van de gemeente Harderwijk zit Endura ook aan tafel bij de ontwikkeling van aardgasloze wijken en de plannen voor windmolens op Lorentz. Ook organiseert ze geregeld energie-cafés waar kennis wordt uitgewisseld. Informatie over de nieuwe zonneprojecten op endura-harderwijk.nl .

advertentie
advertentie
Afbeelding
GroenLinks en de PvdA kijken tevreden terug op avond over energietransitie in De Roef in Harderwijk 2 uur geleden
Afbeelding
Huisschilder Jeroen van Garderen uit Harderwijk razend populair op Instagram en TikTok: 'Eerlijke en praktische tips delen' 3 uur geleden
Afbeelding
Boa's van gemeente Harderwijk mogen proces-verbaal opmaken bij nieuwe proef 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Harderwijk betreurt het stoppen van Veluwe Duurzaam 5 uur geleden
Afbeelding
Dwangsom van 10.000 voor werkzaamheden zonder vergunning in Harderwijk was terecht 5 uur geleden
Afbeelding
Vervullen vacatures nog lastiger, werkgevers zoeken oplossingen 9 uur geleden
Afbeelding
Lifeline jongerendienst in de Regenboog in Harderwijk: leeftijdgenoten een onvergetelijke avond bezorgen 21 uur geleden