!
Mike Woltering en Rianet van der Ven vieren het 5-jarig bestaan van The Links Valley, in 2023 opnieuw de beste 9-holes golfbaan.
Mike Woltering en Rianet van der Ven vieren het 5-jarig bestaan van The Links Valley, in 2023 opnieuw de beste 9-holes golfbaan. Eigen foto

Beste 9-holes golfbaan The Links Valley viert eerste lustrum met gratis clinics: ‘Welcome to the club’

7 mei 2023 om 19:00 Activiteiten

ERMELO The Links Valley viert het vijfjarig bestaan van de golfbaan met een jubileumweekend van 12 t/m 14 mei voor leden en niet-leden. Op zaterdag 13 mei is er een speciale dag voor iedereen die kennis wil maken met de golfsport en de golfbaan: ‘Welcome to the club’.

Het avontuur van Rianet van der Ven en Mike Woltering uit Harderwijk, die samen met compagnons Wichert en Anita Rozendaal uit Kampen de golfbaan exploiteren, begon in 2018. ,,We zijn gestart in een tent, omdat het clubhuis nog in aanbouw was. Die eerste drie maanden vond ik een fantastische periode om mee te maken, want daar zijn zoveel mooie ervaringen en contacten ontstaan”, blikt Rianet terug. “Daar hebben we onze eerste horeca ervaringen opgedaan en de gelegenheid gekregen om veel mensen te leren kennen. Mensen waren nieuwsgierig, kwamen koffie drinken en maakten vervolgens een afspraak om te komen golfen. De tent was ingericht met golfshop. Koffie kreeg je in een bekertje, maar wijn serveerden we in een mooi glas.”

‘UNIEK STUKJE VELUWE’

In oktober 2018 is Brasserie The Valley open gegaan. De locatie is inmiddels het visitekaartje, met panorama-uitzicht over de baan. Rianet spreekt vol trots: ,,We hebben hier de brasserie, de golfshop, een fitting center om golfsets aan te meten en een vergaderruimte. Zodra het terrasweer is, kun je heerlijk buiten vertoeven, op het terras van een uniek stukje Veluwe. Uiteraard voor de golfers die van heinde en ver naar deze locatie komen, maar ook worden we steeds meer gezien door wandelaars en fietsers in de regio die op hun route van harte welkom bij ons zijn.”

ULLERBERG

Golfbaan The Links Valley ligt op landgoed Ullerberg, het landgoed van 243 hectare dat al sinds 1920 in bezit is van de familie Waller. Aanvankelijk was een zandafgraving de economische drager. De enorme kuil die daardoor ontstond, moest gevuld worden en diende voor gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk van 1978 tot 2007 als vuilstortplaats. Door aangescherpte milieu-eisen en de opkomst van recycling werd de stortvergunning daarna niet meer verlengd. De familie zocht een nieuwe economische drager voor het landgoed, dat lange tijd besloten was. De gemeente Ermelo wijzigde in 2013 het bestemmingsplan om er een golfbaan van te maken, maar het duurde 12 jaar tot in 2015 een omgevingsvergunning van de Provincie werd verkregen. Binnen de Provincie was er veel weerstand tegen een golfbaan in een natuurgebied, zei Elbert Waller destijds. Er werd een compromis gevonden door productiebos op te geven en daarvoor kwam naast de uit 1923 stammende heidegolfbaan een golfbaan van gras en heidevegetatie in de plaats. Belangrijke voorwaarde voor de Provincie was de aanleg van diverse heidecorridors volgens de richtlijnen van Natura2000, zodat reptielen als salamander, hazelworm en gladde slang kunnen oversteken van het Cyriase Veld naar de Ermelose Heide. Ook is er een reptielentunnel onder de N302 en een reptielenrooster over de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg aangelegd. De voormalige zandafgraving op landgoed Ullerberg is in 2018 omgevormd tot een glooiende 9-holes golfcourse van circa 30 hectare. The Links Valley is een golfbaan die je ook andersom kunt spelen. Doordat de ondergrond zand is, kan water goed weglopen en kan de baan het hele jaar door bespeeld worden.

BESTE GOLFBAAN 

In 2020, 2021 en 2022 is de golfbaan door Leading Courses uitgeroepen tot beste 9- holes golfbaan van Nederland. In 2023 staat The Links Valley wederom op de eerste plaats in de Golfers Choice Ranking in de verkiezing Beste 9-holes golfclub (overall) van Nederland. ,,Iedereen uit Nederland kan bij ons golfen, als je in het bezit bent van een golfvaardigheidsbewijs. Golfclub The Links Valley heeft inmiddels 600 leden.”

JUBILEUMWEEKEND

Tijdens het jubileumweekend ‘Welcome to the club’ is er voor leden een dames- en herenwedstrijd op vrijdag 12 mei, op zaterdag 13 mei vriendengolf en op zondag 14 mei een Culigolfronde, met na afloop muziek. Op zaterdag 13 mei kan onder begeleiding van golfprofessionals Gert Jan Markus en Carolien Driessen door niet-leden een gratis clinic worden gevolgd. Er zijn in de morgen en middag tijdsblokken gereserveerd. ,,In groepjes van 6-8 personen kan iedereen die nog niet gegolfd heeft kennismaken met de sport. In groepsverband leuk om mee te maken. Je hoeft alleen je sportieve schoenen mee te nemen, wij zorgen voor de golfspullen”, belooft Rianet. ,,Op de open dag is er een lustrum lunchplank met Veluwse gerechten.”

Tijden clinics: Blok 1: 10.00 uur; Blok 2: 11.00 uur; Blok 3: 12.00 uur; Blok 4: 13.00 uur; Blok 5: 14.00 uur. Meld je vooraf aan via golfschool@thelinksvalley.nl of bel 088-0353000.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie