Het Man Overboord Festival was afgezien van de Haringparty het eerste festival op het Strandeiland.
Het Man Overboord Festival was afgezien van de Haringparty het eerste festival op het Strandeiland. Foto: Peter Sitsen

Man Overboord Festival op Strandeiland is evenement in maritieme sfeer

Activiteiten

HARDERWIJK Zo’n 1500 bezoekers kwamen vrijdagavond naar het Man Overboord Festival op het Strandeiland; een productie van Walhalla en Stichting Onkruid. Met de ondergaande zon tegen een decor van kunstenaars, konden bezoekers ‘los’ gaan op alternatieve muziek.

Marco Jansen

Jort Brink en Pascal Kroon zien dat vrijdag rond 21.00 uur het met hekken afgezette strand volloopt. „Het is net een fuik, iedereen komt over de dijk naar ons festival. Er zijn watertappunten en veel schaduw met een festival stretchtent die aan alle kanten open is.’’ Een deel van het strand is vrijgehouden voor strandbezoekers, maar vanaf 17.00 uur was het strand afgesloten en fungeert het als overloopterrein. Het is een mooi opgetuigd festival met verlichting. Decorstukken als Neptunus en een verloren zeecontainer geven het een maritieme sfeer; Harderwijk aan het water. De gemeente heeft vergunning verleend voor 2.000 bezoekers op piekmomenten. Op vrijdag is het evenement van 16.00-23.30 uur, op zaterdag van 12.00-23.30 uur. Van 12.00 tot 18.00 uur is het voor alle leeftijden en is er ook een kidscorner.”

„Stichting Onkruid wilde een cultureel alternatief zomerfestival houden voor jeugd en ouder publiek, maar de Wijde Wellen waren dit jaar al vol’’, vertelt Brink, die als DJ het festival opende en afsloot. Pascal Kroon van Walhalla: „Steven van Geelen gaat op 3 september emigreren en dit is zijn afscheidsfeestje. Er is vaker muziek bij Walhalla, maar dit is pas het eerste festival en het is in drie maanden geregeld.  Stichting Onkruid spreekt met alternatieve muziek een breed publiek aan, dit is niet mainstream of heel laagdrempelig. Walhalla is een eigenzinnige beachclub. Dit evenement is fantastisch, met vier area’s, waaronder ook een stage van Village People. Deze plek vraagt om zo’n gaaf feest.”

Sfeerbeeld op vrijdagavond.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Harderwijker 101 jaar oud en nog steeds boodschappen op de fiets doen 2 uur geleden
Afbeelding
Inclusie agenda niet langer onder kopje zorg en welzijn: Kwaliteitsslag door gemeente Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse atleten van Athlos sprinten tegen Usain Bolt 4 uur geleden
Afbeelding
Kaarten Pop Meets Classic voor voedselbank in Harderwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Uitstel antwoord op vragen exploitatie van sportcafé sportcomplex De Sypel 5 uur geleden
Afbeelding
Energievolle ‘zonnebloem’ aan de Randweg in Harderwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Ruimte binnensport is al jaren ‘bevroren’ door krapte 5 uur geleden