!
Schilderij in acryl met transparante bollen. Titel: Vergeten dromen.
Schilderij in acryl met transparante bollen. Titel: Vergeten dromen. Yvonne Casander

transparante bollen

9 september 2021 om 11:30 Lokaal Deel je nieuws

Transparante Bollen.

Die kunt u bewonderen in de expositie in het Gemeentehuis van Zeewolde.

Yvonne Casander, actief, nieuws- en leergierig, belangstellend, creatief, eerlijk, niet meer piepjong, zelden stilzittend en als dat wel gebeurt, is er altijd die kriebel om te creëren.

Zij heeft een brede belangstelling voor alles wat ze tegenkomt. Dat heeft zij van huis uit meegekregen als oudste dochter van een groot gezin. 

Intens voelen en beleven. Sterke emoties die de aanzet kunnen geven tot nieuw werk. Als je er oog voor hebt, brengt iedere dag iets nieuws. Zelfs vogelpoep op het raam of een verbrand stuk papier worden interessant.

De gevoelens en gedachten die bij Casander naar boven komen, vragen om op de één of andere manier te worden weergegeven, zoals in de vorm van transparante bollen. Casander is zeer veelzijdig. Of het nou schilderen, tekenen, houtsculpturen, boetseren, ruimtelijke werk of Brillenglaskunst is. Dat laatste is haar eigen, unieke concept, waarmee ze veel in de belangstelling heeft gestaan.

Juist die brede interesse heeft haar ver gebracht in de ontwikkeling van haar werk en het uitdiepen van allerlei technieken.

Ziet zij iets nieuws, dan gaat ze zich erin verdiepen. Alle facetten bekijken. Oefenen. En tenslotte geeft zij er haar eigen draai aan. Liever niet met de kudde meelopen. Haar  eigenheid behouden. Herkenbaarheid.

Yvonne werkt graag met kleur. Zij werkt zowel abstract als figuratief en realistisch. In olie, acryl en aquarel. Het is maar net in welke “mood” zij zit. Bekijk Yvonnecasander.nl voor een kleine impressie van haar werk. 

Voor de expositie in een functionele ruimte van het Gemeentehuis in Zeewolde (trouwzaal en raadsvergaderingen) heeft Casander gekozen voor haar Bollenschilderijen in blauw- en groentinten. 

Deze kleuren staan voor ontspanning, rust, ruimte, helderheid, bewustzijn. Heel toepasselijk.

Bij het zien van de bollen kun je je eigen dromen beleven en verder kijken……. wat zie jij erachter? Ieder mag er zijn eigen verhaal in zien.

“Ik hoop dat het bekijken ervan plezier geeft. Ik heb ze gemaakt met een fijn gevoel, vanuit mijn hart.

“Wil je meer weten, neem een visitekaartje mee, bel me gerust op. Ik maak graag een praatje met je.”

De expositie is tijdens openingsuren van het Gemeentehuis in Zeewolde tot de eerste week van oktober te bekijken. Even bij de balie melden.

Website: yvonnecasander.nl

FB en Instagram: Yvonne Casander

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie