Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Meerdere overtredingen bij grote verkeerscontrole in Harderwijk

20 april 2023 om 06:46 Overig

HARDERWIJK Woensdag heeft er op de parkeerplaatsen van het Dolfinarium en de Sypel een algemene verkeerscontrole plaats gevonden door diverse onderdelen van de politie. Naast het basisteam Veluwe-West waren ook de Koninklijke Marechaussee en de verkeerspolitie bij de controle betrokken.

Alle soorten voertuigen en bestuurders die voorbij kwamen werden aan controle onderworpen. Zo werd er gelet op verkeersveiligheid maar ook op het lawaai die sommige uitlaten produceren. Gekeken werd of de bestuurders de juiste papieren bij zich hadden en banden voldoende profiel hadden. 

Ook werden een aantal scooters en brommers op de welbekende rollerbank gezet. Dit leverde al gauw een aantal WOK-meldingen op. De voertuigen moeten hierbij door de eigenaar aangepast en opnieuw gekeurd worden voordat ze weer deel mogen nemen aan het verkeer.

Twee personen zijn staande gehouden omdat ze onder invloed waren van drank of drugs. Ze werden meegenomen voor een bloedafname. Zodra de uitslag daarvan bekend is zullen deze personen bekeurd gaan worden. Ook werd er een zogenaamd spookvoertuig van de weg gehaald. 

De agenten ter plaatse vonden de controle geslaagd.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie