!
Aanvoerder Dave van der Sluis schiet op doel en scoort voor Zwart-Wit'63 tegen EDO'20. (foto: Wim Balke) Wim Balke Fotografie

Bijna winterstop voor voetballers

7 december 2021 om 11:51 Voetbal

HARDERWIJK Zwart-Wit’63 kon zaterdag niet inhalen tegen Terschuurse Boys, omdat de tegenstander afzegde. In plaats daarvan werd geoefend tegen EDO’20 en verdienstelijk met 3-1gewonnen van de ploeg uit Utrecht die in de competitie ongeslagen bovenaan staat.

Marco Jansen

,,Zij hadden ons gevraagd en we zouden eerst in Utrecht spelen, maar dat is uiteindelijk omgedraaid. Het leek mij wel goed om een wedstrijd te spelen, anders zouden we gaan trainen’’, vertelde coach Edwin van Nijen. Quintin Slagtand en Dave van der Sluis zorgden voor de 2-0 ruststand, waarna EDO’20 tegen scoorde. Fabian van Panhuis maakte nog 3-1. ,,Het was een goede wedstrijd, bij vlagen fel van beide kanten. Het viel ook wel op dat we gewoon fit waren en 90 minuten gas gaven tegen een goed voetballende ploeg uit de derde klasse West.’’

De komende zaterdagen bouwt Van Nijen af richting de winterstop. ,,Zaterdag hebben we een activiteit met het tweede en spelen onderling een toernooi. Het weekend daarna is er een groot Oliebollentoernooi vanuit Zwart-Wit. Ik geef de spelers wel mee dat ze voor zichzelf in beweging moeten blijven. De meesten lopen voor zichzelf en een aantal doet bootcamps. Ik ben echt benieuwd hoe het in januari gaat, want we hebben nog een karrenvracht aan wedstrijden te spelen. Ik hoop dat we in januari weer kunnen spelen en trainen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik niet blij word als ik de cijfers bekijk en ik geloof niet dat het in januari al klaar is.’’

Hierden oefende ook en won met 3-2 van Unicum door goals na rust van Rick Boersma, Gert Boonen en Stefan Jansen. ,,Een mooi moment om te kijken waar we staan, tegen een goede tegenstander bovenin de eerste klasse. De eerste 20 minuten hadden we het moeilijk, maar toen we in de wedstrijd kwamen, scoorden zij twee goals. De tweede helft hebben de jongens het goede spel beloond met drie goals’’, aldus trainer Jaap de Vries. ,,We konden zonder te trainen nog deze wedstrijd spelen, ik vind het een beetje eng om nog een keer te voetballen. Helaas ging het bij Rob van der Sluijs wel fout, hij viel 25 minuten voor tijd in en kreeg na 10 minuten last van zijn hamstring. Volgend weekend is er nog een bootcamp teamactiviteit. Dan is er een paar weken rust om in januari fit aan de tweede seizoenshelft te beginnen.’’

De selectie van VVOG stond zaterdag op het trainingsveld. Trainer Raymond Schuurman: ,,We hebben afgesloten met een grote partij 11 tegen 11 en ‘jong’ heeft met 5-4 van ‘oud’ gewonnen. We gaan doordeweeks niet ’s ochtends vroeg of ’s middags trainen. De jongens doen twee keer per week wat voor zichzelf: sommigen fitnessen overdag in de sportschool, anderen gaan hardlopen of zwemmen, maar niet volgens een schema wat ze ’s avonds moeten doen. Voor niet iedereen is rennen op straat goed. Ze maken een filmpje of foto van hun sporthorloge en laten zien wat ze gedaan hebben. We gaan zaterdag met elkaar bowlen en dan is er de 18e nog een vrijwillige training. Dan is het winterstop en beginnen we na Oud en Nieuw zo snel mogelijk weer met trainen, op 3 januari.’’