!
Heijo Stenekes ontvangt NBB kei onderscheiding
Heijo Stenekes ontvangt NBB kei onderscheiding NBC

Een NBB Kei voor een bridge kei

16 oktober 2021 om 23:49 Sport Deel je nieuws

Harderwijker Heijo Stenekes ontving tot zijn grote verrassing dinsdagavond 12 oktober tijdens de ALV van de Nunspeetse Bridge Club uit handen van voorzitter, Femmy Borsboom, een bijzondere onderscheiding van de Nederlandse Bridge Bond. Het betrof een ‘Kei’, een onderscheiding die wordt gegeven aan leden die zich gedurende vele jaren en met grote toewijding hebben ingezet voor hun bridgeclub.

Heijo Stenekes is sinds november 1989 lid van de Nunspeetse Bridge Club. Naast een zeer verdienstelijk bridger is hij binnen de NBC een echte spin in het web en heeft hij zich ingezet voor vele vrijwilligersstaken binnen de club. Heijo heeft jarenlang het wedstrijdleiderschap op zich genomen en is nog steeds actief arbiter bij de competitieavonden. Ook is hij lid van de Technische Commissie en verwerkt hij wekelijks alle competitiestanden. Bij de automatisering van de club heeft hij een voortrekkersrol vervult. Hij was de initiator van het invoeren van het NBB-rekenprogramma en voerde de elektronische scoreverwerking in. Daarnaast bouwde hij een eigen website voor de club en zorgde later voor de overstap naar de NBB-website. Nog steeds kijkt heel bridgend Nederland mee naar zijn verzameling bridge conventies, die op onze clubwebsite, https://10003.bridge.nl  te vinden zijn. Daarnaast is hij betrokken geweest bij de opzet van de bekende jaarlijkse Nunspeetse Cafédrive, die in 2019 voor de tiende keer werd georganiseerd.

Voor alle aanwezigen was het duidelijk waarom Heijo deze onderscheiding verdiende, hetgeen onderstreept werd met een groot applaus. Uiteraard is de Nunspeetse Bridge Club bijzonder trots dat Heijo deze onderscheiding uitgereikt heeft gekregen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie