!
De Nederlandse neo-progressieve rock/metalband Knight Area heeft aan boekingen gelukkig geen gebrek.
De Nederlandse neo-progressieve rock/metalband Knight Area heeft aan boekingen gelukkig geen gebrek. Eigen foto

Estrado sluit de deuren

15 oktober 2021 om 11:55 Podiumkunsten

HARDERWIJK Poppodium Estrado heeft afgelopen weekend per direct de deuren gesloten. Het bestuur heeft het concert van Knight Area op het laatste moment gecanceld. DJ Robin Gerritsen & Friends werden verplaatst naar de evenementenhal van het Bouw & Infrapark aan de Ceintuurbaan. De reden is niet aan het publiek of de artiesten meegedeeld.

Mieneke Braakman

Bezoekers die vrijdagavond voor DJ Robin Gerritsen& Friends kwamen, vonden op de deur een briefje met de mededeling dat het optreden was verplaatst naar het Bouw & Infrapark. Fans die zaterdag voor de symfonische rockband Knight Area kwamen, hadden meer pech, er was geen concert. Wie een kaartje in de voorverkoop had bemachtigd, kreeg vrijdag per mail de mededeling dat door ‘onvoorziene omstandigheden’ het concert geen doorgang kon vinden. Reden om navraag te doen bij de nieuwe directeur van  onder meer Estrado, Priscilla Smit. 

SLUITINGSTIJD Samen met bestuursvoorzitter Pieter den Besten licht Smit toe, waarom Estrado zo hals-over-kop de deuren heeft gesloten. Den Besten: ,,We werden er vorige week op geattendeerd, dat de horecavergunning nog niet rond is. Mag Estrado na 24.00 nog geopend zijn en alcohol schenken? De reguliere horeca moet nu om 24.00 uur de deuren sluiten en dat kunnen wij niet. Wij hebben toch een ander publiek. Wij waren in de veronderstelling dat we een gedoogafspraak met de gemeente hadden en tot na middernacht konden doorgaan.’’ Estrado heeft tot nu toe, net als andere sport- en culturele clubs,  een zogeheten paracommerciële vergunning en valt dus niet onder de regels van de reguliere horeca. De concerten en evenementen waren dan ook onlangs weer van start gegaan. Op de vraag waarom Estrado niet gewoon ook de deuren om 24.00 kan sluiten, antwoordt de voorzitter: ,,Ons publiek wil doorgaan tot na middernacht.’’ Op de vraag waarom het Estradopubliek anders is dan het uitgaanspubliek in de stad, moet hij het antwoord schuldig blijven.

NALATIG ,,Nu we moeten aanhaken bij de nieuwe stichting SAP (Stad Als Podium), is het onzeker of we op onze oude gedoogvergunning wel verder kunnen.’’ Had Estrado dit niet eerder kunnen voorzien? Den Besten: ,,Misschien zijn we hierin wat nalatig geweest.’’ Binnenkort praat Estrado met de gemeente over de benodigde vergunning.

Woordvoerder Gerben Klazinga van de rockband Knight Area laat weten, daags voor het concert verrast te zijn met de afzegging door Estrado. ,,Er werd ons geen reden genoemd, dat is vreemd. We zijn schadeloos gesteld, maar balen wel. We hadden ons flink voorbereid op dit concert en wilden lekker knallen, na de Coronaperiode.’’ Dat kan de band elders in het land, want aan boekingen is geen gebrek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie