!
Afbeelding
Foto Pxhere

Dit zijn de voordelen van glasvezel internet

27 april 2022 om 07:17 Partnercontent

Je hebt de term vast al wel eens eerder voorbij horen komen: glasvezel internet. Dit is namelijk in de afgelopen tijd enorm in populariteit gestegen. En dat is natuurlijk niet zomaar zo, waardoor het zeker iets kan zijn om te overwegen. Benieuwd naar de voordelen van glasvezel internet? Lees dan snel verder, want wij sommen er hieronder een paar voor je op!

Het is supersnel

Een van de grootste voordelen van glasvezel internet is het feit dat dit netwerk supersnel is. En dat is natuurlijk fijn op het gebied van internet, want van snel internet wordt haast iedereen blij. De snelheid van glasvezel internet ligt dan ook een stuk hoger dan bij kabel internet of DSL. Het is mogelijk om met glasvezel de hoogst mogelijke internetsnelheid te behalen, waar je veel profijt van kunt hebben. Van probleemloos thuiswerken en series kijken tot snel iets uploaden of downloaden: met glasvezel is het mogelijk. Om van glasvezel internet te kunnen profiteren, is het goed om te weten of dit ook al op jouw adres mogelijk is. Heb ik glasvezel? is dan goed om te checken, zodat je weet of het voor jou een optie is.

Het is stabiel

Naast de hoge snelheid van dit netwerk is het ook een voordeel dat het enorm stabiel is. Hoeveel mensen binnen je huis er ook gebruikmaken van het netwerk, het blijft altijd stabiel. En doordat dit netwerk zo stabiel is, zal jouw snelheid ook altijd hoog blijven liggen. Je hebt dus geen last van wisselende snelheden door het stabiele internet, wat een groot voordeel is. Je kunt continu profiteren van de hoogste kwaliteit. 

Minder gevoelig voor storingen

Wat ook een mooie bijkomstigheid is van glasvezel internet, is dat het minder gevoelig is voor storingen. Dit heeft het netwerk te danken aan het feit dat het duurzaam is. De technologie is nog volop aan het ontwikkelen, waardoor de kans groot is dat glasvezel internet alleen maar beter wordt. Dat glasvezel minder gevoelig is voor storingen, is natuurlijk mooi meegenomen. Je hebt een storing van het internet namelijk vast al wel eens eerder meegemaakt en dit kan vervelend zijn. 

Het is milieuvriendelijk

Een voordeel dat we ook niet vergeten mogen om te benoemen, is het feit dat glasvezel internet milieuvriendelijk is. En dit is fijn, aangezien duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in de maatschappij. Glasvezel internet verbruikt tot zeventien keer minder stroom ten opzichte van andere netwerken. Ook is het zo dat glasvezel niet roest en het geen straling afgeeft, wat een positief effect heeft op de bodem van de grond. Als je kiest voor glasvezel internet, draag je dus ook een steentje bij aan een beter milieu!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft glasvezel internet dus meerdere grote voordelen. Als jij graag wilt profiteren van een snel, stabiel en milieuvriendelijk netwerk, dan is het zeker iets waar je over na kunt denken. Omdat glasvezel nog niet overal beschikbaar is, is het wel goed om te checken of het al mogelijk is op jouw adres.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie