!
Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Vijf tips voor een romantisch interieur

25 januari 2022 om 13:28 Partnercontent

Houd jij van warmte en sfeer? En mag het een tikkeltje vrouwelijk zijn? Dan is een romantisch interieur misschien wel echt iets voor jou. In zo’n interieur draait alles om het gevoel. Dat betekent veel roze en een hoog aaibaarheidsgehalte, maar dat is zeker niet alles.

Benieuwd hoe jij je woning omtovert tot je eigen romantische paradijsje? Hier zijn vijf tips voor een romantische inrichting.

Gebruik aaibare materialen

Dat hoge aaibaarheidsgehalte bereik je in de eerste plaats door het gebruik van veel zachte en gladde materialen. Zowel de basis als de afwerking mag lekker knuffelbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote comfortabele linnen bank, met daarop flink veel zachte kussentjes en eventueel een schapenvachtje.

Materialen als velvet, wol, veren en linnen kunnen eigenlijk altijd. Ook op de vloer. Mooi licht gekleurde vloerkleden van wol of velvet maken een ruimte direct lekker warm en comfortabel, en zijn ook nog eens heerlijk aan je voeten.

Meubels die hier goed bij passen zijn gemaakt van onder meer hout, marmer, messing en glas. Hier en daar een rieten mand maakt het geheel helemaal af.

Basiskleur is roze!

Niet alleen de materialen zijn zacht bij een romantisch interieur. Ook de kleuren zijn dat. Romantische kleuren zijn zachte pastelkleuren, en dan met name roze. Je moet er natuurlijk van houden, maar bij dit interieur type hoef je je niet snel geen zorgen te maken dat je te veel roze hebt.

Vooral wat accessoires betreft kan de keuze altijd op roze vallen: roze kussentjes, roze lampenkappen en natuurlijk past ook een roze vloerkleed geweldig in dit interieur. En denk ook aan roze als kleur van meubels. Eetkamerstoelen of fauteuils met roze velvet stoffering kunnen altijd bij dit interieur type.

Mix voor contrast

Een risico bij romantisch wonen is dat het allemaal wat té zoet wordt. Om dit te voorkomen, gebruik je organische, natuurlijk kleuren, zoals groen, violet, beige en grijs. Hiermee geef je tegengewicht aan al het roze en creëer je contrast, waardoor ook het roze nog meer zal gaan leven.

Dit kan bijvoorbeeld door in plaats van roze te kiezen voor een paars vloerkleed, of door mooi ruimvallende beige gordijnen op te hangen.

Gebruik sierlijke details

Een romantisch interieur mag verder best een beetje sprankelen. Dat bereik door niet al te zuinig te zijn met sierelementen en sierlijke accessoires. We noemden al de velvet kussentjes en de schapenvachtjes, maar denk ook eens een schattig servies setje.

En wil je een echt romantische plafondlamp? Dan mag een kroonluchter natuurlijk niet ontbreken. Die hoeft niet van glas of kristal te zijn: ook een grote rieten plafondlamp past vaak erg goed in een romantisch ingerichte woonkamer.

Maak het niet te strak

Niet alleen met sierlijke details creëer je een sprankelende sfeer. Ook met de indeling van een kamer en je keuze voor de vormen van je meubilair kun je veel doen. Maak het vooral niet te strak allemaal. Dat wil zeggen dat het zeker niet erg is als alle meubels niet helemaal symmetrisch in de kamer staan. Integendeel: door het lekker rommelig te maken wordt het heerlijk knus en helemaal jouw plekje.

Romantische meubels zijn ook allesbehalve strak. Die mogen best wat organisch zijn vormgegeven, dus veel rondingen en zo min mogelijk rechte hoeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie