!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Harderwijk heeft plek voor zonnepanelen en meer capaciteit groene energie op het net

10 januari 2022 om 11:08 Partnercontent

Bij de gemeenteraad van Harderwijk staat de transformatie van traditionele naar duurzame energie hoog op de agenda. Een probleem waar veel gemeenten en provincies tegenaan lopen is het overvolle energienet. Ook steeds meer huiseigenaren in de gemeente Harderwijk en de provincie Gelderland verduurzamen hun huis met zonnepanelen of maken bewust de keuze op groen gas of groene stroom over te stappen. Dat laatste kan je eenvoudig realiseren door het plaatsen van zonnepanelen.

Voor steeds meer particulieren is er de noodzaak om bewust de stap te maken naar een groene leefomgeving. Door de afhankelijkheid van ‘grijs gas’, ziet het er naar uit de veel huishoudens hun energiekosten met tientallen procenten omhoog zien gaan. Je moet er toch niet aan denken dat Rusland de gaskraan helemaal dicht draait, want dan is het energieleed niet te overzien.

Het is mooi om te zien dat de gemeenteraad van Harderwijk medewerking verleent aan het bestemmingsplan dat uitbreiding mogelijk maakt van het transformatorstation aan de Leuvenumseweg. Netwerkbeheerder Liander loopt namelijk in Gelderland steeds vaker aan tegen de beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet. Naast windmolens is zonne-energie een inmiddels veel gekozen oplossing zodat je minder afhankelijk bent traditionele energiebronnen zoals olie en gas.

Zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen in Gelderland bij particulieren heeft nog lang niet haar maximum capaciteit bereikt. Er zijn in deze provincie nog heel wat daken die geschikt zijn om de duurzame stap naar zonne-energie te maken. Voor huiseigenaren of woningbouwverenigingen is het verstandig om eens een berekening te maken in hoeveel tijd je door besparing met zonnepanelen terug kunt verdienen. Het is dan goed om te weten dat de provincie Gelderland genoeg zonuren heeft om je investering in zonnepanelen snel terug te verdienen. Helemaal als je dat afzet tegen de huidige hoge energieprijzen. Je profiteert nog jaren van zelf opgewekte groene stroom en je levert ondertussen een belangrijke bijdrage aan een klimaatneutraal Gelderland.

Een partij in Gelderland die je kan helpen om eenvoudig naar duurzame energie om te schakelen is Pure Energie. Ze leveren namelijk 100% groene energie. Met het toenemend aantal zonne- en windmolenparken zal er in Nederland steeds meer groene energie geproduceerd worden. Ben je van plan om binnenkort zonnepanelen te plaatsen of op groene stroom over te stappen dan is het raadzaam om een adviseur van Puur Energie in te schakelen. Die komt graag bij je aan huis voor een gratis adviesgesprek. Je bent in ieder geval zeker dat de energie die je afneemt wordt opgewekt in Nederland uit eigen energiebronnen. Deze energieleverancier heeft geen winstoogmerk en is zeven keer tot groenste leverancier uitgeroepen.

Ontwikkeling

Als je twijfelt aan de opbrengst van zonnepanelen dan kun je op de site van Pure Energie een berekening maken. De situatie kan aanmerkelijk in je voordeel uitvallen. De techniek en de opbrengst van een zonnepaneel is door de jaren heen alleen maar toegenomen. Terugverdienmodellen die van meer vijfentwintig jaar zijn niet meer van deze tijd. Je investering heb je tegenwoordig heel veel sneller terugverdiend. Ook in Harderwijk zijn voor particulieren genoeg mogelijkheden om zo flink te besparen op energiekosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie