!
Afbeelding
Photo by Anton Eprev on Unsplash

5 tips voor het kiezen van de juiste zakelijke energieleverancier

6 januari 2022 om 13:28 Partnercontent

Dus je hebt besloten om zakelijke elektriciteitsleveranciers te vergelijken en over te stappen naar een andere maatschappij zodat je hopelijk een goedkoper contract af kunt sluiten? Hoe weet je voor wie je moet gaan en wie je moet vermijden? Het doen van een vergelijking voor zakelijke energie zal je alvast een beetje helpen, maar alsnog zul je dan veel opties hebben. Hierdoor is het nog steeds lastig om een keuze te maken voor een zakelijke energieleverancier. Gelukkig zullen de onderstaande tips je helpen zodat je uiteindelijk een contract hebt afgesloten bij een goede maatschappij! 

Onderzoek hun klantenservice

Bij het selecteren van een zakelijke energieleverancier is het onder meer van belang om te letten op de klantenservice van het bedrijf. Op het internet kun je hier veel informatie vinden. Het toont je zowel de klanttevredenheid als hoe providers met klachten omgaan. Dit kun je bijvoorbeeld vinden op Trust Pilot, maar ook de recensies op Google kunnen je helpen. Zo zou je een idee moeten krijgen van welke energieleveranciers een goede klantenservice hebben. 

Ga voor groen

Veel mensen vinden het tegenwoordig in Nederland belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het milieu. Uit diverse studies blijkt zelfs dat klanten eerder voor een groen en milieuvriendelijk bedrijf gaan dan een concurrent die dat niet is. Het is dan ook logisch dat steeds meer energieleveranciers in ons land groene energie aanbieden. Ook bij de zakelijke opties is dit alsmaar vaker het geval. Ben je een groen bedrijf of wil je dit graag worden? Kies dan voor een groene energieleverancier! 

Vind variabele tarieven

Zakelijke energieleveranciers kunnen geweldige deals aanbieden voor het contract en het uitvoeren van een zakelijke energievergelijking kan je een paar offertes opleveren die hetzelfde zijn. Als dat gebeurt, zou een goede manier om te differentiëren zijn om hun variabele tarieven te kennen die je zou krijgen nadat de aanbieding is verlopen. De energie aanbiedingen 2022 zullen immers niet constant doorlopen, op een gegeven moment stoppen ze nadat je ze afgesloten hebt. Vaak krijg je dan te maken met variabele tarieven die je dus moet kennen voordat je het contract afsluit.

Kies voor slim

Sommige energiebedrijven waarbij je een zakelijk energiecontract af kunt sluiten, hebben apps, portals of slimme meters om je te helpen op de hoogte te blijven van de elektriciteitskosten van je bedrijf. Als je het soort bedrijf bent dat hiervan kan profiteren, is het de moeite waard om te weten wie wat biedt. Steeds meer energieleveranciers bieden in ons land dergelijke producten aan waar je dus gebruik van kunt maken om je energieverbruik te verminderen. 

Let op voorwaarden

Natuurlijk moet je bij het selecteren van een zakelijke energieleverancier een contract afsluiten. Hierbij krijg je te maken met diverse voorwaarden. Voordat je het zakelijke energiecontract ondertekent, is het van groot belang dat je de voorwaarden goed doorneemt. Let dus niet alleen op de premie die je moet gaan betalen, maar lees echt alle kleine lettertjes goed door zodat je precies weet wat er in de voorwaarden opgenomen is door de leverancier. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie