!
Afbeelding
Foto Hout van toen

Oud eiken meubels op maat: uniek voor elk interieur

7 december 2021 om 11:45 Partnercontent

Wilt u uw woning of kantoor opnieuw inrichten maar is het lastig om de juiste meubels te vinden? Weet dan dat u meubels op maat kunt laten maken van prachtig oud eikenhout. Dit duurzame materiaal geeft uw interieur een robuuste uitstraling. Door uw kast of tafel op maat te laten maken, past het altijd perfect op de plek waar u het nodig heeft. Wat zijn de mogelijkheden?

Oud eikenhouten meubels

Oud eikenhout is hout dat eerder gebruikt is. Het is bijvoorbeeld afkomstig van oude spoorbielzen. Het hout van de eikenboom is hardhout. Het is sterk materiaal dat goed tegen een stootje kan. Als het zijn eerste leven achter de rug heeft, is het dan ook nog heel geschikt voor een tweede carrière als tafel of kast. Oud eikenhouten meubels zijn geschikt voor binnen en buiten, u kunt er dus ook een tuintafel of tuinkast van laten maken.

Duurzaam hout

Doordat gebruikgemaakt wordt van eerder gebruikt hout, zijn de meubels zeer duurzaam. Waren er geen meubels van gemaakt, dan zou het hout vernietigd worden. Door het om te toveren tot meubilair krijgt het hout een compleet nieuw tweede leven waar het nog lange tijd mee kan. Oud eikenhouten meubels passen dus uitstekend in een moderne, duurzame levensstijl.

Waarom op maat gemaakte meubels?

Ieder huis is anders en ook de bewoners zijn verschillend. Vaak zijn de meubels zoals ze in de winkel te koop zijn, net niet precies wat u zoekt. Laat u meubels op maat maken, dan kunt u zelf aangeven wat de afmetingen moeten zijn en hoe de tafel of de kast eruit moet zien. Ook kunt u meubels laten maken die goed bij elkaar passen en een mooi geheel vormen met uw woning. Bent u tevreden over uw inrichting maar zoekt u er nog een meubelstuk bij? Dan is het ideaal dat u dit kunt laten maken zoals u dat wilt en zodat het past bij wat u al heeft. Nog een voordeel van meubels op maat laten maken is dat u een uniek meubelstuk in huis haalt. Niemand zal precies dezelfde tafel of boekenkast hebben!

De mogelijkheden van oud eiken meubels op maat

De toepassingen van oud eikenhout voor meubels op maat zijn bijna eindeloos. Het oude hout in zijn meest oorspronkelijke vorm is terug te zien in balkenmeubels: hierin zijn de houten balken nog goed herkenbaar. Dit levert meubilair op met een degelijke uitstraling. De balken kunnen ook verwerkt worden tot planken voor aan de muur, bijzondere woonaccessoires en unieke lampen. Meer voor de hand liggende toepassingen zijn kasten en tv-meubels en tafelbladen. Uw nieuwe tafel kan uiteraard ook voorzien worden van een onderstel van eikenhout.

Eikenhout in het interieur

Niet alleen uw meubilair ziet er stoer uit als u het van oud eikenhout laat maken. Ook uw huis zelf kan voorzien worden voor mooie houten accenten. Wat dacht u bijvoorbeeld van deuren of trapbekleding? Ook deze worden netjes op maat gemaakt zodat alles goed past. Heeft u nog steeds niet gevonden wat u zoekt? Houtbewerkingsbedrijf Hout van Toen gaat graag met u in overleg over uw ideeën. U geeft aan wat u nodig heeft en het wordt voor u gemaakt zoals u in gedachten heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie