!
Afbeelding
Foto door form PxHere

Kun je zelf een kunststofvloer in je woning plaatsen?

24 september 2021 om 07:06 Partnercontent

Kunststofvloeren zijn op het moment zeer populair, maar is het mogelijk om deze vloeren zelf te plaatsen? De meeste mensen weten wel hoe ze een parketvloer kunnen leggen. Deze vloer leg je eenvoudig zelf met behulp van parket lijm. Tegenwoordig zijn echter vooral de vloeren van epoxy heel erg in trek. Deze gietvloeren hebben een erg strakke uitstraling en hebben veel voordelen. Zo zijn de vloeren bijvoorbeeld zeer eenvoudig schoon te maken en kan epoxy ook goed tegen zure middelen. Hierdoor is de epoxyvloer zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en is de vloer bovendien gemakkelijk schoon te maken. Alleen kun je deze kunststofvloeren ook zelf plaatsen?

Ook deze kunststofvloeren kun je zelf plaatsen

Jazeker, ook de epoxyvloeren zijn zelf te plaatsen. Echter, is het plaatsen van deze vloeren niet te vergelijken met het plaatsen van bijvoorbeeld een laminaatvloer. Het is daarom belangrijk dat je ook weet hoe je deze vloeren kunt plaatsen. Belangrijk is dat ondervloer vlak, uitgehard en schoon is. Is de ondervloer niet uitgehard, dan is het belangrijk om te wachten met het aanbrengen van de epoxy.

Wordt het tijd om de vloer aan te brengen, dan is het belangrijk dat je eerst alles afplakt waar geen epoxy op terecht mag komen. De epoxyvloer dien je in lagen aan te brengen. Zodra een laag is aangebracht moet je minimaal 18 uur wachten totdat deze droog is. Vanaf dat moment kun je een nieuwe laag aanbrengen. Wacht echter niet te lang, want als je langer dan 36 uur wacht, dien je de laag eerst op te schuren voordat je weer een nieuwe laag kunt aanbrengen.

Koop de kunststofvloeren bij een gespecialiseerd bedrijf

Als je kunststofvloeren zelf wilt plaatsen, dan is het belangrijk dat je het materiaal bij een gespecialiseerd bedrijf koopt. Koop de vloer bij voorkeur bij een zaak met doe-het-zelvers als doelgroep. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je een goede handleiding bij de vloer krijgt en wordt het aanbrengen van de vloer eenvoudiger. Iedere vloer moet namelijk weer op zijn eigen manier worden aangebracht.

Epoxy wordt ook gebruikt voor resin kunst

Epoxy wordt overigens niet alleen gebruikt voor het aanleggen van epoxyvloeren, maar ook voor het maken van kunstwerken. Deze kunstwerken noemen we resin art. De epoxy wordt dan vaak in allerlei verschillende kleuren aangebracht. Een laag resin art kun je bijvoorbeeld gebruiken om je tafel mee op te fleuren. De tafel krijgt dan ook direct een nieuwe beschermlaag. Wil je resin art creëren? Dan is het een goed idee om online inspiratie op te doen. Resin art heb je in veel verschillende kleuren. Ook nu geldt overigens dat het prettig is om een goede handleiding te hebben.

Uiteraard kun je resin art voor nog veel meer soorten kunstwerken gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook een ander kunstwerk of willekeurig object in transparante epoxy gieten. Op die manier kun je zeer leuke woonaccessoires creëren. Wil je jouw woning opfleuren? Dan is het dus zeker een goed idee om je in de mogelijkheden te verdiepen die je met epoxy hebt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie