!
Op bezoek bij de kinderen van basisschool De Rank.
Op bezoek bij de kinderen van basisschool De Rank. Gemeente Harderwijk

Lespakket over brandveiligheid

15 oktober 2021 om 15:37 Onderwijs

HARDERWIJK Hoe kan men er voor zorgen dat er geen brand uitbreekt in huis? En als er toch brand ontstaat, wat moet er dan gedaan worden? Kinderen van groep 1 tot 8 in het basisonderwijs leren via het lespakket Brandweer op School op een leuke en creatieve manier over brandveiligheid. En van wie kunnen ze dat nu beter leren dan van echte brandweermannen en –vrouwen. Daarom komt de brandweer op bezoek in de klas.

Op vrijdag 15 oktober kregen de kinderen van groep 2 en 3 van basisschool De Rank in Harderwijk de brandweer op bezoek in de klas. Tot verrassing van de kinderen was ook burgemeester Harm-Jan van Schaik van de gemeente Harderwijk erbij en hij werd vergezeld door mascotte Smokey de rookmelder. Onder luid gejuich en gezwaai werden ze ontvangen en liepen ze de klas in. De burgemeester en de brandweer gaven in de klas de aftrap voor het lespakket Brandweer op School. 

Burgemeester Van Schaik: ,,Het onderwerp brand en de brandweer leeft bij kinderen. Dat heb ik tijdens de veiligheidsdag van 9 oktober bij de brandweer in Harderwijk gezien. Als je kinderen al vroeg leert hoe een brand voorkomen kan worden en wat ze moeten doen als er toch brand uitbreekt, kunnen we onze brandveiligheid in de toekomst verder vergroten. Met het lespakket leren kinderen spelenderwijs hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op brand. Ze leren bijvoorbeeld dat het goed is om van tevoren een vluchtplan te maken, omdat je bij een echte brand door de rook niets ziet. Door deze les kunnen ze samen met hun ouders praten over hoe branden te voorkomen zijn en met het gezin een vluchtplan oefenen.”

Meer info via www.brandweeropschool.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie