!
Het verzoek om woningen te mogen bouwen aan de Grote Haverstraat in Harderwijk mag in principe rekenen op medewerking van het college.
Het verzoek om woningen te mogen bouwen aan de Grote Haverstraat in Harderwijk mag in principe rekenen op medewerking van het college. Pixabay

Nieuwe appartementen in Grote Haverstraat in Harderwijk, naast koop ook sociale huur

25 januari 2023 om 09:30 Nieuwbouw

HARDERWIJK Het verzoek om woningen te mogen bouwen aan de Grote Haverstraat in Harderwijk mag in principe rekenen op medewerking van het college. Wel worden er voorwaarden aangesteld. De belangrijkste voorwaarde is dat er gekeken moet worden naar de categorie woningen die gebouwd gaan worden.

Het betreft onder meer de aanpassing van de winkelruimte waarover een negatief advies was uitgebracht door de beleids- en programmatafel van de gemeente Harderwijk. Die ruimte wordt in het oorspronkelijke plan teruggebracht tot ongeveer 63 vierkante meter. Geconcludeerd wordt dat er momenteel al zes panden met ongeveer een zelfde oppervlakte leeg staan en feitelijk ook alleen gebruikt kunnen worden voor dienstverlenende functies. De initiatiefnemer heeft inmiddels aan deze wens voldaan.

Op grond van de visie voor de binnenstad wordt het wenselijk gevonden bestaande oppervlaktes te behouden waardoor deze multifunctioneel inzetbaar blijven. Het gaat bovendien om één van de belangrijkste aanloopstraten naar de binnenstad waarvoor het wenselijk is leegstand te voorkomen.

Vanuit wonen is gesteld dat er diversiteit ontstaat in het te realiseren woningaanbod. Als nadeel wordt gezien dat het ingediende plan voorziet in allemaal vrijwel gelijke appartementen met een oppervlakte van ongeveer 38 vierkante meter. De wens is dat hier gebruik gemaakt gaat worden van appartementen in verschillende omvang. Een deel hiervan moet worden gerealiseerd in de sociale huursector met vijftien jaar als zodanig gebruik. Daarnaast moet het gaan om goedkope huur/goedkope koopwoningen en middel dure huur/koop.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie