!
Naast de koninkliijke onderscheiding bloemen voor Marjolein Daemen
Naast de koninkliijke onderscheiding bloemen voor Marjolein Daemen Wijnand Kooijmans

Marjolein Daemen: 51 jaar vrijwilliger bij Cultuurkust Harderwijk

18 mei 2022 om 16:10 Mensen

HARDERWIJK Marjolein Daemen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding is haar toegekend vanwege het feit dat ze 51 jaar vrijwilliger is bij Cultuurkust Harderwijk.

De versierselen werden haar in het Klooster opgespeld door burgemeester Harm-Jan van Schaik tijdens een toneelvoorstelling in het Klooster. Die gaat de komende tijd op meerdere plekken in de regio gespeeld worden. Voor Marjolein was het een complete verrassing dat zij samen met de burgemeester op het podium werd geroepen.

Marjolein Daemen is vanaf de oprichting betrokken geweest bij het werk van wat nu Cultuurkust is. Gestart werd destijds als Kreatief Sentrum in een oude boerderij in Harderwijk. In 2011 ontstond de huidige naam en is men actief in vijf gemeenten.  Van Schaik wees erop dat de organisatie wordt gedragen door mensen als Marjolein.

Ze ligt veel enthousiasme  aan de dag maar ook een grote gastvrijheid. Ze zorgt dat alles schoon en fris is, er altijd koffie en thee klaar staat. Maar ook bloemen al waren die tijdens de uitreiking van de onderscheiding van plastic. “Ook kunst’.  De zaterdagen zorgt ze zelfs voor koffie voor de marktkooplieden op het Klooster. Het aanbieden van lekkere hapjes is haar ook niet vreemd.

Tevens is ze sinds 2005 actief bij het kunstcollectief en verantwoordelijk voor de coördinatie van exposities van docenten en cursisten. Haar creatieve talenten, aanstekelijke manier van kunst creëren en haar enthousiasme bij het werken met kinderen en jongeren komt velen bekend voor.

Sinds 2013 is ze tevens mantelzorger. De uitreiking komt op het moment dat Cultuurkust het 50-jarig bestaan viert. Door corona moest dat een jaar worden uitgesteld. Cultuur is gezond, zo werd gesteld.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie