!
Activiteit voor ouderen bij Festival Kleurrijk
Activiteit voor ouderen bij Festival Kleurrijk Youth United

Harderwijkse jongeren zetten zich in voor anderen

27 juni 2022 om 13:11 Maatschappelijk

HARDERWIJK Rozen uitdelen, een leuke middag voor ouderen verzorgen, sportactiviteiten met azc-jongeren, kinderactiviteiten tijdens Festival Kleurrijk en basketbal voor het goede doel. Tijdens Serve the City, op zaterdag 25 juni, hebben jongeren van Youth United zich ingezet voor anderen in Harderwijk. Ze deden dit als onderdeel van het MDT-project #ikbenervoorje.

Ruim veertig jongeren, van 16 tot 24 jaar, zijn met #ikbenervoorje op verschillende manieren van betekenis geweest voor anderen. Ze hebben meegeholpen bij inloophuis De Oude Synagoge en bij de voedselbank en ze hebben met elkaar een sport- en spelmiddag verzorgd voor jongeren van het azc. Daaruit zijn verschillende individuele contacten ontstaan tussen jongeren van het azc en de deelnemers van #ikbenervoorje. 

Serve the City was de afsluitende activiteit van dit project. In de middag hebben de jongeren verschillende activiteiten uitgevoerd, zwerfvuil opruimen op verschillende plekken, rozen uitdelen in de binnenstad en een leuke middag verzorgen voor ouderen. Aan het eind van de middag heeft wethouder Marcel Companjen, de jongeren een certificaat uitgereikt. 

Jongerenorganisatie Youth United en stichting Present werkten in dit MDT project samen, gesteund door de gemeente Harderwijk. MDT staat voor Maatschappelijk Dienst Tijd en is erop gericht om jongeren te helpen hun talenten te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en zich in te zetten voor de samenleving.

Kinderactiviteit bij Festival Kleurrijk
Jongeren wandelen met ouderen naar Festival Kleurrijk
Activiteit voor ouderen bij Festival Kleurrijk
Sportactiviteiten voor AZC jongeren
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie