!
Het Vespucci Kwartet
Het Vespucci Kwartet Ben Deiman

Sfeervol Randmeerconcert door Vespucci Kwartet in Harderwijk

26 januari 2023 om 22:06 Lokaal Deel je nieuws

Op zondagmiddag 5 februari 2023 treedt het Vespucci Kwartet op in de concertzaal van het Apostolisch Genootschap in Harderwijk met drie prachtige strijkkwartetten. Sinds 2009 spelen ze samen als kwartet, Lisanne Soeterbroek (viool), Ruña ’t Hart (viool), Stephanie Steiner (altviool) en Douw Fonda (cello). Ze hebben de hoogste onderscheidingen behaald en Nederlandse en internationale prijzen gewonnen. Ook spelen ze in orkesten en op podia en festivals in binnen- en buitenland. Het zijn vier bevlogen musici van de hoogste kwaliteit. 

Het programma begint met een compositie van F. Mendelssohn, geschreven na het overlijden van zijn geliefde zuster Fanny. Zijn verdriet klinkt door in dit mooie melancholieke stuk. De componist P. Vasks uit Letland gebruikt veel oude Letse muziek, waarin de schoonheid en de natuur in Letland goed te horen zijn. Dit wordt zeer virtuoos en gevoelig vertolkt. Het slot van het programma is een juweel van een strijkkwartet uit 1877, door E. Grieg, met hier en daar de klank en intensiteit van een heel strijkorkest. Deze fenomenale muziek, gecomponeerd in de ruige Noorse natuur, wordt beschouwd als de overgang van de romantiek naar de moderne tijd.

Datum, tijdstip en plaats: zondagmiddag 5 februari 2023. Aanvang 14:00 uur in de concertzaal van het Apostolisch Genootschap, Veldkamp 76, Harderwijk. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie