!
Afbeelding
Catharinakapel

Expositie Dichtbij ver van hier in Catharinakapel

18 mei 2022 om 10:00 Kunst

HARDERWIJK De opening van de nieuwe expositie Dichtbij ver van hier is op zaterdagmiddag 21 mei om 16.00 uur in de Catharinakapel. Deze expositie is een verzameling van kunstwerken met als thema Landschap, gemaakt door de Poolse kunstenares Ewa Maziarz.

Ewa Maziarz (1978, Lublin) woont en werkt sinds 17 jaar in Nederland en heeft de Academie voor de Schone Kunsten te Poznan, Polen (Schilderkunst en docentenopleiding, MFA) en de Academie Minerva Groningen, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (MEd, master Kunsteducatie) gedaan.

Momenteel werkt Ewa als docent Beeldende Vorming, CKV en Techniek & Ontwerpen op het Groevenbeek College in Ermelo.

Na exposities in diverse galerijen en musea in Nederland, Frankrijk, Polen, Duitsland en Slowakije is haar werk vanaf zaterdag 21 mei te zien in de Catharinakapel in Harderwijk.

EWA MAZIARZ OVER HAAR KUNST ,,In deze tentoonstelling neem ik u op een denkbeeldige reis mee. U zult reizen door het nabije Veluwse landschap, gekleurd door mijn artistieke beleving en naar verre onbekende plekken in de actuele wereld. De inspiraties voor dit werk haal ik uit mijn directe omgeving, het nieuws en vanuit de kunstgeschiedenis. De persoonlijke beelden die hieruit ontstaan, zijn vaak geabstraheerd en geven een commentaar op de werkelijkheid waarin we leven. Ieder landschap in deze expositie vertelt een ander verhaal: het verhaal van de omgeving, van mensen die er doorheen passeren of van de politieke situatie van Europa. Sommige verhalen achter de kunstwerken schijnen ver weg van ons leven te zijn, maar nader gezien, hebben ze een grote invloed op ons zelf.”

Ieder werk in deze tentoonstelling is voorzien van een QR code. De toeschouwer kan tijdens het bezoek aan de expositie in de Catharinakapel deze codes met zijn of haar telefoon scannen en krijgt zo achtergrondinformatie over het gekozen kunstwerk te horen.

Zaterdag 21 mei tot en met zaterdag 16 juli is het werk van Ewa Maziarz te bekijken in de Catharinakapel. De entree voor de opening op zaterdag 21 mei om 16.00 uur is gratis. Voor meer informatie en openingstijden ga je naar www.catharinakapel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie