!
Afbeelding
Pixabay

Aandacht voor lichtvervuiling in Harderwijk: minder branduren van sfeerverlichting binnenstad

6 december 2022 om 10:00 Duurzaamheid

HARDERWIJK Het college wil op beperkte wijze aandacht besteden aan de Nacht van de Nacht. Gezien de hoeveelheid duurzaamheidsonderwerpen moet er, zo wordt gesteld op vragen van Harderwijk Anders, een keuze worden gemaakt waarover wordt gecommuniceerd en hoeveel. 

De Nacht wordt daarom alleen onder de aandacht gebracht door een social media bericht te delen via de gemeentelijke kanalen. Tevens wordt aangegeven dat Veluwe Duurzaam niet kan worden ingezet om lichthinder te voorkomen. Hun taak is gericht op het informeren en helpen van inwoners om de woning of tuin te verduurzamen. Het onderwerp lichthinder behoort hier niet toe. 

Door het college is het onderwerp lichtvervuiling wel ter sprake gebracht tijdens de bestuursvergadering van de bedrijvenkring Harderwijk. Met Heerlijk Harderwijk zijn afspraken gemaakt over de branduren van de sfeerverlichting in de binnenstad. Deze branden in het kader van energiebesparing van 16.00 tot 23.00 uur in plaats van tussen 06.30 en 09.00 uur en 16.00 tot 24.00 uur. Over gebouwen die worden verhuurd, zijn met de huurders nog geen afspraken gemaakt over de verlichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie