!
Afbeelding
Village People

Vaste bezoeker Village People Jongerencafé centraal in foto-expositie ‘Freedom of gender’

21 september 2022 om 17:28 Maatschappelijk

HARDERWIJK De feestelijke opening van de foto-expositie ‘Freedom of gender’, een samenwerking tussen Carla Kogelman, World Press Photo en Zilveren Camera winnaar en Village People Harderwijk, vindt zaterdagmiddag 1 oktober om 14.00 uur plaats. De expositie wordt geopend door wethouder Martijn Pijnenburg.

Bij de tentoonstelling hoort een boekje met portretten van en interviews met de gefotografeerden. Daarin vertellen ze over labels, wat hun gender voor hen betekent en of ze overal kunnen zijn wie ze willen zijn.

‘Freedom of Gender’ is het tweede deel in de reeks foto’s waarin Village People de samenwerking zoekt met onbekende en bekende fotografen om lhbtiq+ in Harderwijk en omgeving een gezicht te geven.

Een groot deel van deze door Carla gefotografeerde mensen, is vaste bezoeker van het maandelijkse Village People Jongerencafé. Het is voor hen een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, onder elkaar, met elkaar en zonder maatschappij die iets van hen vindt. Van een aantal jongeren weten ouders (nog) niet van de genderissues, onzekerheden in gender en/of lhbtiq-zijn. Daarom zijn sommige verhalen in het boekje geanonimiseerd. ,,De kwetsbaarheid van deze jongeren is te groot en we willen de MESS graag hun veilige omgeving laten zijn en blijven. Toch vinden we het belangrijk om die verhalen ook te vertellen’’, aldus Village People Harderwijk.

Carla Kogelman (1961) is documentair- en portretfotograaf. Ze houdt van langlopende projecten. Het geeft verdieping aan de verhalen die ze zoekt, vindt en wil vertellen. Wederzijds vertrouwen levert intieme beelden op. De portretten zijn een illustratie van het dagelijkse leven en verbeelden opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan. Carla gebruikt weinig kleur, wat maakt dat ze zich vaak nog meer focust op de inhoud.

De foto’s zijn van zaterdag 1 oktober t/m zondag 30 oktober 2022 te zien in de MESS, Oranjelaan 11a Harderwijk. Entree en het boekje ‘Freedom of Gender’ zijn gratis.
Meer informatie en openingstijden vind je op www.messharderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie