V.l.nr. Bram Teluij, Hilde Tempel, Koen Couperus, Hermand Couperus
V.l.nr. Bram Teluij, Hilde Tempel, Koen Couperus, Hermand Couperus Erik Steijlen

Twee Athlos’ atleten snellen naar bronzen plak bij NK Marathon

18 oktober 2021 om 13:30 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag, tijdens de Amsterdam marathon, vond voor wedstrijdlopers ook het Nederlands kampioenschap plaats. Een aantal leden van de Harderwijkse atletiekvereniging Athlos had zich hierop al enkele maanden voorbereid. Na het volgen van een uitgekiend trainingsschema van hun Athlostrainers konden zij de 42,2 km in topvorm afleggen. In uitstekend hardloopweer snelde Hilde Tempel uit Hierden in 3:19 naar de derde plaats bij het NK in haar leeftijdscategorie masters 50+. Hilde behaalde twee jaar geleden ook al het podium bij het NK. Met haar prestatie handhaaft zij zich in de Nederlandse top. Brons was er ook voor Herman Couperus uit Ermelo die in 2:54 het podium behaalde in zijn leeftijdscategorie masters 55+. Het was zijn eerste NK medaille. Extra bijzonder was het dat Herman samen met zijn zoon Koen aan de start stond. Koen debuteerde op de marathon in een verdienstelijke 3:29. De Harderwijkse atleet Bram Teluij liep met 3:08 ook een prima marathon. Veel van hun Athlostrainingsmaatjes waren naar Amsterdam afgereisd om het viertal aan te moedigen op verschillende punten langs het parcours. Bij de finish vierden zij gezamenlijk het succes van het Athloskwartet.