!
Jezus in gesprek met een bedelaar
Jezus in gesprek met een bedelaar Frea Kroese

Kerstevent 2021: Wandeltheater over het leven van Jezus

12 oktober 2021 om 08:00 Activiteiten

HARDERWIJK De binnenstad van Harderwijk staat op 10 en 11 december in het teken van het Kerstevent: een boeiend en uniek belevingstheater voor jong en oud. Al wandelend ontdekken bezoekers in voorstellingen met dans, muziek en toneel meer over het leven van Jezus, van geboorte tot kruisiging, en van het jaar 0 tot in de hemel.

In het Hortuspark midden in de Harderwijkse binnenstad is het dorpje Beth Tikvah gebouwd, bij het binnengaan van het dorp gaan bezoekers terug naar het begin van onze jaartelling, hier zijn Romeinen, priesters, een synagoge, een herberg en vele oude ambachten uit die tijd.  Het dorpje is de start van de route die door het hart van Harderwijk loopt waarin op een tiental plaatsen scenes te zien zijn uit het leven van Jezus.

GEBOORTE Mooie locaties als de Oude Vischmarkt waar een verrassende geboortescène wordt gespeeld, het Dolfinarium waar een theaterstuk draait over Kerst in coronatijd, langs de Boulevard waar Petrus over het water loopt, de Plantagekerk waar bezoekers een kijkje in de hemel krijgen en nog vele andere parkjes en pleintjes bieden een prachtig decor voor het belevingstheater.

Na het succes in 2019 kon het wandeltheater in 2020 vanwege corona niet doorgaan, maar dit jaar is er weer ruimte voor het Kerstevent. De voorstellingen nemen de bezoekers mee in het leven van Jezus én laten zien wat het leven van dit bijzondere kind in de geschiedenis nu nog betekent. Dit jaar met nieuwe en herschreven scènes, waaronder de geboortescène.

Een ticket geeft bezoekers de gelegenheid op eigen tempo en in eigen gekozen volgorde de voorstellingen te bezoeken, die ongeveer 20 minuten tot een half uur duren. De stukken worden meer keren uitgevoerd. De organisatie raadt bezoekers aan om naast het dorp Beth Tikva nog minimaal 4 scenes te bezoeken. Het theater is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

De voorstellingen starten vrijdag 10 december vanaf 17.00 en zaterdag 11 december vanaf 13.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.kerstevent.nlen www.eventsforchrist.nl

CORONAMAATREGELEN De organisatie houdt zich aan de in december geldende coronaregels. Actuele updates ten aanzien van coronamaatregelen zijn vanaf begin november te vinden op de website van het Kerstevent: www.kerstevent.nl

MEEWERKEN  Altijd al eens willen meewerken met zo’n grote productie? Naast nog een aantal spelers zoekt de organisatie vooral praktische mensen die scenes willen opbouwen en mee willen helpen met de techniek. 

Meer informatie hierover via www.kerstevent.nlof info@kerstevent.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie