!
Leden van de hydrotherapievereniging blijven in beweging, ondanks de verbouwing van het zwembad
Leden van de hydrotherapievereniging blijven in beweging, ondanks de verbouwing van het zwembad FysioTotaal

Zwembad de Sypel in Harderwijk tijdelijk gesloten, maar hydrotherapiegroep gaat door in de nieuwe Roef

26 januari 2023 om 09:15 Activiteiten

HARDERWIJK Het is woensdagochtend, normaal gesproken zitten de leden van de hydrotherapievereniging op dit tijdstip in hun zwemkleding. Dit keer niet, omdat zwembad de Sypel momenteel aan het verbouwen is, kunnen zij voorlopig nog niet terecht in het verwarmde bad. Daarom dacht FysioTotaal, die de hydrotherapielessen verzorgt, om de leden in de tussentijd een leuk alternatief te bieden.

Sam Schaftenaar van FysioTotaal, ,,Het zwembad wordt prachtig en we kunnen daar over een aantal weken weer lekker starten met de hydrotherapie. In de tussentijd leek het ons fijn om de leden van de vereniging een alternatief te bieden.’’ De nieuwe Roef is een perfecte plek om samen te komen. ,,We hebben de grote zaal gehuurd om hier een uurtje te bewegen en daarna gezellig een bakje koffie te drinken.’’

Naast onze eigen praktijk, hebben wij ook behandelruimtes in de Roef. Dit centrum voor Positieve Gezondheid, biedt prachtige zalen aan. Ideaal om groepen in te ontvangen. Dus in plaats van bewegen in het water, nu samen wat oefeningen doen in de Roef. 

Heel fijn dat dit wordt georganiseerd, anders moeten we elkaar 6 weken missen!

De groep is heel divers, naast een aspirant lid zijn er ook leden die al meer dan 25 jaar lid zijn. Bewegen in het water is fijn als je last hebt van artrose of op een andere manier moeite hebt met bewegen. Toch vonden de leden het fijn om onder leiding van Sam wat oefeningen te doen. ,,Het was wel wat zwaarder dan bewegen in het zwembad, maar ik ben blij dat ik gekomen ben! En ik kon toch meer dan ik dacht!’’, aldus een enthousiaste deelnemer.

De verwachting is dat half februari het nieuwe doelgroepenbad weer beschikbaar is. Eind maart is de geplande opening van zwembad de Sypel, FysioTotaal pakt dan samen met Hydrotherapievereniging de Zonzij de lessen weer op. Meer informatie s.schaftenaar@fysiototaal.info

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie