Sabir Aheddouch wist tegen WVF het net te vinden
Sabir Aheddouch wist tegen WVF het net te vinden Wim Balke

Zwart-Wit uit beker na strafschoppen

15 november 2021 om 17:03 Voetbal

HARDERWIJK In de knock-outfase van het bekertoernooi moest Zwart-Wit’63 thuis aantreden tegen tweedeklasser WVF uit Zwolle. Bij de aftrap van Zwart-Wit’63 leek WVF direct vol druk te willen zetten op de verdediging van Zwart-Wit’63, maar dat bleek maar schijn te zijn.

Na dit ene drukmomentje zakte de ploeg uit Zwolle in en liet het Zwart-Wit’63 het spel maken. De grootste kans in het eerste kwartier was voor Nuij Visser, maar alleen voor de keeper was zijn inzet te zacht en te onzuiver. Vlak daarop kreeg WVF een grote kans, maar nu was Django van der Landen attent. Halverwege de eerste helft kwam WVF op een 0-1 voorsprong door een  vrije trap langs de muur en langs Django van der Landen te schieten. In het restant van de eerste helft voetbalde WVF iets makkelijker dan Zwart-Wit’63 en de ruststand van 0-1 was dan ook een juiste weergave van de verhoudingen in het veld.

In de tweede helft kwam Zwart-Wit’63 beter uit de startblokken. Grote kansen leverde dit in eerste instantie nog niet op, maar de druk op het doel van WVF werd wel langzaam opgevoerd. En in de 70e minuut volgde de beloning. Wat gelukkig kwam Sabir Aheddouch in balbezit, maar alleen voor de keeper bleef hij koelbloedig en schoot hij de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Zwart-Wit’63 nam geen genoegen met een gelijkspel en ging direct op jacht naar de voorsprong. Er volgden ook kansen op een voorsprong, maar het lukte niet om de 2-1 op het scorebord te zetten. In de slotfase was WVF weer dichtbij een voorsprong. Maar ook de gasten wisten niet meer te scoren. De 1-1 eindstand zorgde ervoor dat de wedstrijd moest worden beslist door penalty’s. WVF nam uiteindelijk de penalty’s beter, waardoor de Zwollenaren verder bekeren.

Positief bij Zwart-Wit’63 was de getoonde teamspirit en het fanatisme bij de penalty’s.