Eén van de jongere deelnemers Eva Meijer neemt trots de medaille op de 2,5 km in ontvangst.
Eén van de jongere deelnemers Eva Meijer neemt trots de medaille op de 2,5 km in ontvangst. Sportcentrum Iedema

Eerste Building Run op Lorentz III in Harderwijk met meer dan 100 deelnemers: ‘Dit smaakt naar meer’

19 september 2023 om 09:45 Sport

HARDERWIJK Onder werkelijk fantastische omstandigheden vond op vrijdag 15 september de eerste editie van de Iedema Gezonde Werkvloer Building Run plaats, tevens de kick-off van de Nationale Sportweek. 

Wethouder Companjen gaf met enthousiasme het startschot voor dit bijzondere evenement. Met de hulp van veel enthousiaste vrijwilligers, waaronder die van Athlos, hebben meer dan 100 deelnemers van zeer uiteenlopende leeftijden een parcours van 2,5 of 5 kilometer over het bedrijventerrein afgelegd. Zowel de wedstrijdlopers als de wandelaars genoten van het perfecte weer en de alom aanwezige enthousiaste sfeer. ,,Dit smaakt naar meer”, sprak één van de deelnemers vlak na afloop. Er waren ook veel lachende gezichten tijdens de ouder/kind run, waar de kinderen fanatiek probeerden hun ouders voor te blijven of gezamenlijk de finish te halen. De hele run stond in het teken van fit en vitaal op de werkvloer, en dat dat leuk kan zijn, bleek wel uit deze run. Wethouder Companjen benadrukte zijn waardering voor de inzet van De Gezonde Werkvloer voor vitale medewerkers en bedankte GA! Harderwijk voor het mogelijk maken van diverse sportieve activiteiten in de Nationale Sportweek.

BEDRIJVENTEAMS

Bij de bedrijventeams eindigde het team van de firma Wuestman op de eerste plaats, gevolgd door het team van AWL-finance op de tweede plaats en AWL-sales op de derde plaats. Het team van Ga! Harderwijk eindigde als vierde, Sportcentrum Iedema als vijfde, Hellebrekers als zesde en Werkis als zevende.

MANNEN EN VROUWEN

De snelste individuele tijd op de vijf kilometer bij de mannen was voor Casper Krop van Sportcentrum Iedema, met een tijd van iets meer dan 19 minuten. Bij de vrouwen nam Laura Mulder deze eer in een tijd van iets meer dan 24 minuten. Op de 2,5 kilometer was de snelste tijd bij de mannen voor Wessel van Wijk in net iets meer dan 10 minuten en bij de vrouwen voor Gerda Willems in net iets meer dan 17 minuten.

UITSLAGEN

Voor meer uitslagen kun je kijken op uitslagen.nl onder Building Run Harderwijk. Uitgebreide fotoreportages door professioneel sportfotograaf Jack de Koning zijn te zien op de website van Atletiekvereniging Athlos. Als je meer beeldmateriaal, inclusief prachtige drone-opnames, wilt zien, kun je binnenkort kijken op de website van Sportcentrum Iedema.

VOLGENDE ACTIVITEIT

De Building Run is een initiatief van de werkgroep De Gezonde Werkvloer. De volgende activiteit staat gepland op 28 september in de vorm van een leuke en interessante inspiratiemiddag. Kijk voor meer informatie op gezondewerkvloerharderwijk.nl

De deelnemende bedrijven op het parcours waren AWL-techniek b.v., Dolphin Metal Separation, Sanitairkamer en Bergbox/Van den Berg Glas. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie