Afbeelding
Viviane Kluck

Woelwaters/Houtrib viert opnieuw zege tegen koploper Proteus met 11-10

24 januari 2023 om 13:29 Sport Deel je nieuws

Vandaag stond opnieuw de kraker in de 1e klasse op het programma. Proteus, de koploper van de competitie kwam op bezoek in Harderwijk. De heren uit Harderwijk konden hun borst nat maken voor een tot op het bot gebrand Proteus doordat de enige verliespartij door de Woelwaters was aangericht ruim een maand geleden. Voor het eerste fluitsignaal kon je bij beide teams de spanning van de gezichten aflezen.

Het openingsdoelpunt liet een tijd op zich wachten maar uiteindelijk mocht Proteus de score openen. Daarna was het even klaar. 3 maal werd het net gevonden achter de Twellose keeper. Waarbij een 3-1 op het scorebord verscheen. In de laatste secondes van de wedstrijd werd de eerste persoonlijke fout toegekend in het nadeel van de Woelwaters. De mannen uit Twello konden hierdoor de aansluitingstreffer maken en beide clubs gingen rusten met een 3-2.

De tweede periode was weer zenuwslopend en zeer gelijkwaardig. Door wie anders dan topscoorder Tibor Corporaal liepen de woelwaters uit naar een 5-2. Echter wist Proteus weer terug te komen tot een 5-4. Daarna faalde beide teams tot het uitspelen van een man meer overtal situatie. En was de 5-4 ook de eindstand in de 2e periode.

De 3e periode staat ondertussen in de competitie bekend als de Harderwijks piek. Door een goed versierde strafworp van Schreuder kon Corporaal zijn 5e goal van de wedstrijd binnen schieten. De mannen uit Twello maakte nog de 6-4 voordat de woelwaters hun befaamde periode in gingen. De 7-5, 8-5 en 9-5 werden binnengeschoten. Echter waar normaal de heren van coach Schrijvers doordrukken werd er nu juist verslapt. Proteus kon namelijk zichzelf terug knokken tot een 9-8. De 9-9 mocht het scorebord in de 3e periode niet halen omdat keeper Wouter Stoffelsen weer zijn kwaliteiten toonde door een strafworp te pareren.

De laatste periode roken de mannen uit Twello dat er iets te halen viel. De 9-9 werd namelijk een feit. Daarna volgde 2 persoonlijke fouten voor de Woelwaters. Dit was echter een positief kantelpunt in de mentale toestand. Beide ondertal situaties werden met succes verdedigd waardoor het nog steeds gelijk stond totdat Bart Hazewinkel persoonlijk klaar was met de spanning. Tweemaal was hij het eindstation en liet de 11-9 eindstand op het scorebord zetten. De tweede verliespartij van de koploper was een feit en weer waren de Woelwaters hier verantwoordelijk voor.

Schrijvers: Natuurlijk ben ik ontzettend blij. Als je twee keer wint van de (zonder ons) ongeslagen koploper zegt dat veel over mijn ploeg. Ik ben dan ook niets meer dan super trots. Toch moet een coach altijd een beetje kritisch zijn en heb ik weer genoeg verbeterpunten gezien in het vast zetten van de tegenstander. Daar gaan we ook weer mee aan de slag. Ik heb altijd gezegd dat ik voor geen enkele club bang ben in deze competitie en wij van iedereen kunnen winnen en met twee keer de koploper te verslaan laten we dat ook zien denk ik.

Dpmakers: Tibor Corporaal 6, Bart Hazewinkel 3, Jordi Beekmans, Jeremy Schreuder 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie