Zaterdag 4 maart vindt de eerste editie van de Dassen TrailRun in Ermelo plaats door Stichting VeluweSportief.
Zaterdag 4 maart vindt de eerste editie van de Dassen TrailRun in Ermelo plaats door Stichting VeluweSportief. Stichting VeluweSportief

Goede voornemens? Doe mee aan ‘Dassen TrailRun’ in Ermelo met afstanden van 1 tot 30 kilometer

5 januari 2023 om 18:00 Sport

ERMELO Loop zaterdag 4 maart mee met de eerste editie Dassen TrailRun. Zo geef je tijdens de voorjaarsvakantie invulling aan de goede voornemens voor 2023.

,,De eerste editie Dassen TrailRun is bij uitstek geschikt om wat aan je conditie te doen en de veters te strikken”, geeft Gerard Peek van Stichting VeluweSportief aan. ,,Je kan je uitleven op een van de onderdelen van het gevarieerde Dassen Trail-programma.”

PROGRAMMA DASSEN TRAILRUN

De TrailRun in Ermelo is voor zowel jong als oud. Er zijn onderdelen van de 1 kilometer Das-JOGG-er tot de 30 kilometer DAS-MASTER-TRAIL (10 rondjes). Tijdens de doorkomsten van dit laatste onderdeel moeten de TrailRunners het startnummer bij de fouragepost in het traildorp laten afstempelen en krijgen na afloop een speciaal aandenken.

De Stichting Veluwe Sportief, verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse Veluwse Trailrun in september, staat ook borg voor de organisatie van deze nieuwe Dassen TrailRun. Tevens is Interactie Sportbedrijf Ermelo met hun JOGG-regisseur (Jongeren Op GezondGewicht) betrokken bij de Dassen Trailrun.

HARDLOOPCLINIC BASISSCHOLEN

Midden januari wordt aan 1.100 kinderen van basisscholen in Ermelo een (hardloop)clinic gegeven. Deze clinic dient als voorbereiding op de 1 of 3 kilometer Das-JOGG-er. Na de finish, zaterdag 4 maart, zullen de deelnemertjes een mooie medaille omgehangen krijgen en een gezonde verrassing bij de stand van JOGG / PLUS kunnen ophalen.

BEREIKBAARHEID

De start/finish en ontvangst is in het omsloten Veldwijk-bos gelegen aan de Horsterweg/Kolbaanweg. De trail ligt dicht bij het centrum van Ermelo, op 500 meter van het NS-station Ermelo en daardoor voor ieder makkelijk bereikbaar. De locatie en het parkoers is in het kader van de Wet Natuurbescherming door een onafhankelijk ecologisch bureau onderzocht en de bevindingen zijn in een rapport verwerkt.

Voor meer informatie en direct inschrijven zie dassentrailrun.nl. Er is een maximaal limiet aan deelnemers per onderdeel voor de Dassen TrailRun, Vol=Vol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie