Lisa Kruger tijdens de Winter Polish Open.
Lisa Kruger tijdens de Winter Polish Open. F. Bultje

Zeven keer goud voor Harderwijkse zwemster Lisa Kruger

7 november 2022 om 09:08 Sport

HARDERWIJK Tijdens de Para-swimming Winter Polish Open 2022 in het Poolse Sczsecin heeft de Harderwijkse zwemster Lisa Kruger mooie resultaten weten te behalen. Het was de eerste wedstrijd en tevens eerste internationale toernooi van het seizoen voor de Harderwijkse.

Tienmaal kwam Lisa Kruger aan de start, waarvan zeven individuele starts en drie estafettes. Alle tien de keren mocht Kruger naar het podium voor een medaille, waarvan zeven keer het Wilhelmus klonk voor Kruger. Voor alle drie de estafettes was goud de kleur. Individueel kreeg Kruger viermaal het goud omgehangen.

Kruger won de 100 meter vrije slag (1.02,48), de 50 meter schoolslag (34,74), de 50 meter rugslag (33,05) en de 200 meter wisselslag (2.33,28).

Handicap

Tweemaal zilver won Kruger op de 50 meter vlinderslag (30,99) en de 50 meter vrije slag (29,04). Brons resteerde nog voor de 400 meter vrije slag (4.53,68). Op vrijwel alle afstanden zwom Kruger, in haar handicap-classe, tijdens dit multiclasse-toernooi in de 900 IPC-punten (1000 IPC-punten  is Wereldrecordtijd). Alleen op de 200 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag lukte dit niet. Daar bleef Kruger steken op respectievelijk 891 en 800 punten.

Wereldkampioenschappen Parazwemmen

Volgende maand zullen in Rotterdam de eerste kwalificatiewedstrijden beginnen voor plaatsing voor de Wereldkampioenschappen Parazwemmen 2023 in Manchester. Uiteraard hoopt Kruger zich de komende maanden te plaatsen voor meerdere afstanden op deze Wereldkampioenschappen.