Zo’n 25 jongeren, van 16 tot 24 jaar, zijn betrokken geweest bij deze actiedag.
Zo’n 25 jongeren, van 16 tot 24 jaar, zijn betrokken geweest bij deze actiedag. Youth United

Jongeren zetten Harderwijkse vrijwilligers in het zonnetje en knappen tuinen op

27 februari 2023 om 16:10 Maatschappelijk

HARDERWIJK Een goodiebag met zelfgebakken koekjes, lekkere chocolaatjes en meer lekkers en een persoonlijke kaart, als blijk van waardering voor verschillende vrijwilligers in Harderwijk. Zaterdag 25 februari hebben jongeren van MDT project #ikbenervoorje deze rondgebracht. Ook hebben ze tuinen opgeknapt en afval naar de stort gebracht voor mensen die dat zelf niet konden.

Zo’n 25 jongeren, van 16 tot 24 jaar, zijn betrokken geweest bij deze actiedag. Via Stichting Present was een lijst gemaakt van vrijwilligers van verschillende organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen, dak- en thuislozen en ouderen in Harderwijk. De jongeren van #ikbenervoorje brachten tasjes met zelfgebakken koekjes, ander lekkers en een persoonlijke kaart bij de vrijwilligers langs. De vrijwilligers reageerden dankbaar en verrast op deze blijk van waardering.

Andere groepjes van #ikbenervoorje voerden klussen uit voor mensen die dat zelf niet konden. Ook deze waren door Stichting Present geselecteerd. Er werden enkele tuinen opgeknapt en afval naar de stort gebracht. Een mevrouw voor wie dit werd gedaan reageerde geëmotioneerd op deze hulp.

Lennart van der Vegt van Youth United: ,,Geweldig om te zien hoe enthousiast deze jongeren waren om iets voor anderen te betekenen en hoe blij ze terugkwamen omdat ze zagen wat hun inzet deed met de mensen voor wie ze dit deden.”

#ikbenervoorje is een project waarin jongeren, met begeleiding van een persoonlijke coach, meer van hun talenten ontdekken en leren hoe ze dat in kunnen zetten voor anderen in de samenleving. Ze kunnen ervaring opdoen met verschillende soorten vrijwilligerswerk en verschillende doelgroepen. De jongeren worden door Jongerenorganisatie Youth United geworven. Verschillende keren per jaar worden dit soort actiedagen georganiseerd.

Jongerenorganisatie Youth United en stichting Present werken in dit MDT-project samen, gesteund door de gemeente Harderwijk. MDT staat voor Maatschappelijk Dienst Tijd en is erop gericht om jongeren te helpen hun talenten te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en zich in te zetten voor de samenleving.