Het Hanzepaardje.
Het Hanzepaardje. Heerlijk Harderwijk

Ideeën voor viering Hanzejaar gezocht, gemeente Harderwijk stelt 10.000 euro beschikbaar

27 februari 2023 om 15:22 Activiteiten

HARDERWIJK Harderwijk viert dit jaar 800 jaar Hanze. Heerlijk Harderwijk en gemeente Harderwijk stimuleren ondernemers, organisaties en inwoners om projecten te ontwikkelen die de beleefbaarheid en trots van Hanze in de samenleving vergroten. De gemeente stelt een stimuleringsprijs beschikbaar voor organisaties met goede ideeën, die met kleine financiële stimulans een project kunnen realiseren. 

Wethouder Wilco Mazier vertelt trots: ,,In Harderwijk kennen we een traditie van mooie plannen en initiatieven vanuit onze inwoners. Daarom past deze prijs ook heel goed bij Harderwijk.”

De stimuleringsprijs is speciaal voor betrokken en trotse Harderwijkers, jong en oud, inwoners en ondernemers.  ,,We dagen je uit om met ideeën te komen voor programmering tijdens het Hanzejaar in 2023. Voor de stimuleringsprijs is 10.000 euro beschikbaar voor de realisatie van diverse projectideeën uit Harderwijk en Hierden.’’ Aanvragen zijn maximaal 2.500 of 5.000 euro en indienen kan in de periode van 1 maart tot 1 april 2023.

WELKE IDEEËN KOMEN IN AANMERKING?

Het gaat specifiek over de ontwikkeling van een vrijetijds – of culturele beleving, product, dienst, concept, event of activiteit. Het uitgangspunt is dat het verhaal van Hanze beleefbaar wordt gemaakt voor doelgroepen (bewoners en bezoekers). Wie kan aanvragen? Toeristisch recreatieve bedrijven, culturele organisaties, horeca, retail, sport, organisaties zoals onderwijs of partijen uit andere sectoren. Belangrijke factoren zijn: haalbaarheid, aansluiting op thema Hanze en de toegankelijkheid van het project voor inwoners en bezoekers. Projectideeën kunnen bijvoorbeeld zijn: overnachten op een unieke Hanze plek, organiseren van een Kogge race, internationaal Hanze diner voor inwoners, Hanzemarkt bij een buurthuis, Hanze expositie met lokale kunstenaars.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.heerlijkharderwijk.nl/hanzejaar

Medio april worden de winnaars bekend gemaakt.