Gezamenlijk concert jeugdorkest en Praisekoor Menorah

22 november 2022 om 08:32

HARDERWIJK Jeugdorkest Stedelijke Harmonie en Praisekoor Menorah houden een gezamenlijk concert op zaterdag 16 december.

Praisekoor Menorah is een Harderwijks koor dat meerstemmig Engels- en Nederlandstalige praiseliederen zingt. Het koor wordt gedirigeerd door Johan de Jong en dat al sinds de oprichting in 1994. Pianist Jan van Vulpen en dwarsfluitiste Mathilde van den Beukel zorgen voor de muzikale begeleiding. De thuisbasis is in kerkgebouw Het Visnet in Harderwijk, waar iedere donderdagavond geoefend wordt. Menorah heeft circa 60 enthousiaste zangers en zangeressen. Er wordt regelmatig muzikaal meegewerkt aan kerkdiensten of gezongen bij zelf georganiseerde optredens.

Het Jeugdorkest van de Stedelijke Harmonie bestaat uit ongeveer vijftien enthousiaste jongeren die onder leiding van Johan de Jong de sterren van de hemel spelen. Samenspel en samen iets gezelligs ondernemen staat hoog in het vaandel bij het Jeugdorkest. 

Er is een programma met vlotte nummers en het koor hoopt door veel van zich te laten horen zowel jong als oud te motiveren weer muziek te gaan maken. ,,Na de vakantie zijn we volop weer begonnen met oefenen op de vrijdagavond in het clubgebouw van de stedelijke Harmonie aan de Deventerweg van 19.00 tot 21.00 uur.''

Diverse optredens zijn al gehad bijvoorbeeld tijdens de startzondag PGH, Concert At Sea Haven van Harderwijk, mooi optreden tijdens een koffieconcert in de Catharina kapel en zeer goed gepresteerd op het 63e Zang- en muziekfestival Schiermonnikoog.

Er is al eerder samen een soortgelijk optreden gegeven, dit is goed bevallen en omdat Johan de Jong dirigent is bij beide verenigingen is er een goede muzikale match.

Aanvang van het concert is 19.30 uur. Beide verenigingen zullen hun beste kant laten zien en gaan enkele gedragen stukjes brengen maar vooral ook veel vrolijke swingende nummers waar zowel jong als oud veel luisterplezier aan kunnen beleven. ,,We gaan als verassing een gezamenlijk nummer spelen en ook zal een klein beetje samenzang niet worden vermeden.'' De toegang is gratis maar een kleine bijdrage in de collecte is zeer welkom.