Afbeelding
Eigen foto

7 januari 2020 om 15:13

Nieuwe sociaal werker SWOS

SOESTERBERG Het afscheid vrijdag van Mieke Veken als sociaal werker in ontmoetingscentrum Soesterberg voor senioren, voorheen de Drie Eiken, is tegelijk de officiƫle kennismaking met haar opvolger, Dolores van Enkhuijzen.

Zij is van oorsprong sociaal werker, sinds haar opleiding culturele en maatschappelijke vorming. Ze heeft een paar jaar in jongerenwerk gezeten, in Castricum en Heemskerk. ,,Het is wel grappig dat ik nu in ouderenwerk ben gekomen", zegt ze. Ook was ze werkzaam in de psychiatrie, de laatste twaalf jaar als coƶrdinator bij een maatjesproject voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

p Meer in de Soester Courant

Gemeente opent online energieloket

SOEST De gemeente Soest heeft met ingang van 1 januari het nieuwe energieloket online www.duurzaambouwloket.nl/soest. Deze geeft gratis onafhankelijk advies over een energiezuinige en toekomstbestendige woning met tips over subsidies, verhalen over hoe andere inwoners hun huis aanpakken, een stappenplan en meer.

De gemeente Soest wil in 2050 nagenoeg CO2-neutraal zijn. Dat betekent iets voor iedereen, van aardgasloos wonen tot zelf energie opwekken. Maar niemand hoeft zelf het wiel uit te vinden.

p Kijk ook in de Soester Courant