!
Een regenboogbal waarmee de aftrap van wedstrijden kan worden verricht.
Een regenboogbal waarmee de aftrap van wedstrijden kan worden verricht. Wijnand Kooijmans

Regenboogbal voor aftrap match

11 oktober 2021 om 08:54 Overig

HARDERWIJK Meerdere sportclubs uit de gemeente Harderwijk hebben zaterdagmorgen in de kantine van de korfbalvereniging Unitas een regenboogpakket in ontvangst mogen nemen. Hierin onder meer een regenboogvlag maar ook bij bijvoorbeeld de voetbalclubs een regenboogbal waarmee de aftrap van wedstrijden kan worden verricht.

Wijnand Kooijmans

Harderwijk is een regenbooggemeente en daarom wappert in de week van de Coming Out Day op meerdere sportlocaties de regenboogvlag. Wethouder Gert Jan Noort gaf onder meer aan dat de gemeente vier ambassadeurs heeft aangesteld om de LHBTIQ+ groep onder de aandacht te brengen. Dit op het gebied van cultuur, zorg, ouderen maar ook sport. Hiermee wil de gemeente het beleid ook gestalte geven. Laten merken dat iedereen er toe doet. Volgens hem behoren rond de drieduizend inwoners van de gemeente Harderwijk tot de LHBTIQ gemeenschap.

Mensen die zich vaak onveilig hebben gevoeld, na worden geroepen of nog erger. Van Noort is blij dat onder meer de drie grote voetbalclubs uit Harderwijk meedoen. Wethouder Marcel Companjen vindt dat sport moet verbroederen. Maar moet ook constateren dat bepaalde groepen nog steeds achtergesteld worden, dat mensen rechten worden ontzegd.  

Regenboogambassadeur voor de Sport Bep Timmer zegt dat ‘homo’ nog steeds het meest gehoorde scheldwoord is in de sport. Doel is iedereen binnenboord te houden. Volgens haar loopt de KNVB wel voorop als het gaat om de aanpak van discriminatie van de LGBTIQ gemeenschap. Maar het probleem wordt nog niet aangepakt door alle sportbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie