!
Afbeelding
pixabay

Overlast drugsgebruik rond school in Slingerbos

4 oktober 2021 om 09:19 Politiek

HARDERWIJK In samenwerking met onder meer de politie, de gemeentelijke handhavers en de school wordt alles in het werk gesteld de overlast in de omgeving van de RSG een halt toe te roepen.

Wijnand Kooijmans

Dat geeft wethouder Marcel Companjen aan naar aanleiding van vragen van Andrea Oosting, fractievertegenwoordiger van het CDA. Gesprekken met bewoners van het Slingerbos hebben haar geleerd dat die zich groen en geel ergeren aan de overlast door jongeren. Het gaat dan zowel om drugsgebruik als het achterlaten van afval. Naast blikjes betreft het dan ook zakjes waarin drugs hebben gezeten. Dat maakt dat ouders hun kinderen niet meer naar de speeltuin sturen. Mede omdat er naast het gebruik van drugs ook wordt gedeald.

Volgens haar is de politie wel enkele keren ter plekke geweest maar heeft dit niet geleid tot een oplossing. Oosting vraagt zich af hoe passende maatregelen kunnen worden getroffen zodat de overlast verdwijnt. Het plaatsen van extra afvalbakken zou de vervuiling met afval kunnen verminderen.

Wethouder Companjen geeft aan dat de gemeente onder meer met de scholen in gesprek is over het onderwerp jeugd en veiligheid. In het bijzonder worden deze gesprekken ook gevoerd met de RSG. Met politie en boa’s wordt flink ingezet op het oplossen van de problemen in de wijk Slingerbos. Ook is met jongeren zelf gesproken. Dat er meer afval ligt komt onder meer door de keuze voor het onderhoudsniveau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie