!
Afbeelding
Pixabay

Armoede snel aanpakken

24 september 2021 om 16:43 Politiek

HARDERWIJK De fracties van de Partij van de Arbeid en de ChristenUnie in de Harderwijker gemeenteraad vinden dat de nota ‘Armoedebeleid’ te lang op zich laat wachten.

Wijnand Kooijmans

In november 2019 is door de raad een motie aangenomen waarin om deze nota werd gevraagd. De ondersteuning van de Voedselbank zou daar deel van uit moeten maken. 

Vragen die daarover 1 juli zijn gesteld zijn naar de mening van beide partijen tot ontevredenheid beantwoord. Onder meer is gesteld dat bij de voortgang de inbreng van maatschappelijke partners enige tijd op zich heeft laten wachten. Maar ook de procedure bij de sociale adviesraad vertraging heeft opgelopen. Dit alles als gevolg van corona en daar om heen getroffen maatregelen. Ook werd aangegeven dat de hersteloperatie rond de toeslagenaffaire veel aandacht nodig heeft gehad.

In de commissievergadering van 9 september van dit jaar is door het college van burgemeester en wethouders aangegeven dat de nota in concept aan de sociale adviesraad is voorgelegd en in oktober voor de raad beschikbaar is. Met de aantekening dat het college de nota ook liever eerder had opgeleverd.

Beide partijen willen nu van het college weten wanneer er digitale bijeenkomsten hebben plaatsgevonden of schriftelijk advies is uitgebracht aan het college. Ook willen ze weten wanneer de nota in concept aan de sociale adviesraad is voorgelegd en welke termijnen deze raad hanteert om tot een advies te komen.

Men wil ook weten hoe het college aankijkt tegen de lange periode die er zit tussen het aannemen van de motie en het moment dat deze besproken kan worden door de raad. De vraag is in hoeverre de onderwerpen ‘bijstandsgrens’ en ‘armoedeval’ hadden meegenomen kunnen worden in de nota bestaanszekerheid die inmiddels wel is besproken binnen de commissie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie