!
Afbeelding
Pixabay

Akkoord bouw 240 extra woningen

20 september 2021 om 11:24 Politiek

HARDERWIJK De gemeenteraad wordt gevraagd definitief toestemming te geven voor de bouw van 240 woningen in het Dichterskwartier. Hiernaast moet de commissie ruimtelijke kwaliteit instemmen met het plan.

Wijnand Kooijmans

Tot tweehonderd woningen is de toestemming van de raad niet nodig. Daarvan werd in het aanvankelijke plan ook uitgegaan. In een later stadium is besloten hieraan nog veertig extra appartementen toe te voegen. Volgens het college draagt dit bij aan de doelstelling om de wachtlijsten voor huurwoningen terug te dringen. Aan dit soort woningen bestaat een grote behoefte in de gemeente Harderwijk.

Om de bouw mogelijk te maken moet de raad een verklaring van geen bedenkingen afgeven. Door de raad was al eerder besloten zo’n verklaring in concept ter inzage te leggen. In de periode dat dit kon zijn er geen bezwaren ingediend. Daarnaast wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd voor een periode van zes weken. Indien ook dan geen bezwaren worden ingediend kan de vergunning worden afgegeven.

De initiatiefnemer werkt nog aan een plan voor een groenere uitstraling van het pand. Hierom is ook gevraagd door de leden van de commissie Ruimte. Eerder is wel een formeel bezwaar ingediend tegen het plan welke onder meer naar de fractievoorzitters is toegestuurd. De bezwaren zijn vooral afkomstig van nieuwe bewoners die in de omgeving van het bouwplan zijn komen wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie