!
Afbeelding
Bert Holleman

Oud-raadslid Gerrit Hop overleden

7 september 2021 om 09:04 Mensen

HARDERWIJK Oud-raadslid Gerrit Hop overleed vrijdag op 87-jarige leeftijd na een ziekbed. Hop was de oprichter van de Belangenvereniging Hierden en ook van de politieke partij Gemeentebelang Harderwijk-Hierden. 

Fractievoorzitter Bert Holleman: ,,Hij streed samen met zijn vrouw tegen het uitbreidende Harderwijk. En met succes. Er werden veel  minder woningen gebouwd dan aanvankelijk de bedoeling was. Voor Gemeentebelang Harderwijk-Hierden nam Hop in 1990 plaats in de raadszaal. In 1994 werd hij herkozen als raadslid.´´
In de jaren die volgden is Hop altijd bezig geweest met het beste voor Hierden (en Harderwijk). Zo was hij altijd aanwezig op jaarvergaderingen, zette hij zich in voor het behoud van het Hierdense uiterlijk. De klompenpaden, de Hierdense Enk, de rieten daken, de Tippe en schuilstallen.

Volgens fractievoorzitter Bert Holleman van Gemeentebelang neemt Hierden en Harderwijk donderdag met groot respect afscheid van Gerrit Hop. 

Hop was een vriendelijke betrokken man met humor die liefde had voor zijn medemens en zijn geliefde woonomgeving Hierden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie