!
Afbeelding
William Iven via Pixabay

Vraag en aanbod goed op elkaar afstemmen

6 september 2021 om 17:23 Politiek

HARDERWIJK De gemeente Harderwijk doet er, met de partners, alles aan om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Dat zegt wethouder Jeroen de Jong naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie.

Wijnand Kooijmans

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt worden continu gevolgd door zowel de arbeidsmarktregio als Meerinzicht. Corona heeft voor opschudding op de arbeidsmarkt gezocht. Waar de toekomst voor de horeca in mei 2021 nog somber leek heeft deze sector nu juist met een veelheid aan onvervulde vacatures te maken. Getracht wordt zoveel mogelijk mensen naar werk te begeleiden waarbij men zich focust op kansrijke sectoren van dit moment.

Ten aanzien van de vraag rond de Tozo regeling wordt door de wethouder gesteld dat geen vergelijking met andere gemeenten kan worden gemaakt. Aanleiding was de gedachte bij de ChristenUnie dat Harderwijk 93 procent van de aanvragen toekent waar dit landelijk vijftig procent kan zijn. Het aantal toekenningen is, zo zegt De Jong, van meerdere factoren afhankelijk, zoals de informatievoorziening vooraf en het gemak waarmee de aanvraag kon worden ingediend.

Op dit punt moet in de toekomst nog onderzoek worden gedaan naar de werkelijke verhoudingen. Dan ook kan de conclusie worden getrokken of Harderwijk al dan niet ruimhartig met de regeling is omgegaan. Nu staat hulp aan de ondernemers voorop in het beleid dat wordt gevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie