!
Afbeelding
Pixabay

Vraagtekens bij toewijzing woningen

6 september 2021 om 17:08 Politiek

HARDERWIJK Bewoners van de Marnixstraat nemen geen genoegen met de uitleg van wethouder De Jong rond de toewijzing van de zestien appartementen.

Wijnand Kooijmans

Afgesproken was dat de woningen uitsluitend zouden worden toegewezen aan senioren en/of mensen met een medische indicatie. In werkelijkheid werd de inschrijving opengesteld voor iedereen. Dat leidde tot de toewijzing van elf appartementen aan woningzoekenden in de leeftijd van 24 tot 81 jaar.

Wethouder De Jong heeft aangegeven de fout niet te willen herstellen. Hij vindt dat niet fair ten opzichte van de mensen omdat die er vanuit gaan dat ze de woning definitief hebben toegewezen gekregen. De resterende vijf appartementen worden wel verhuurd volgens de oorspronkelijke regel. Wethouder De Jong weet niet waarom het fout is gegaan bij de toewijzing. Volgens hem is het waarschijnlijk zo dat niemand aan de gedane belofte heeft gedacht.

Gemeentebelang heeft inmiddels vragen gesteld aan het college. Bert Holleman wil weten wat de ware redenen zijn dat het college de afspraken niet nakomt. Holleman vraagt zich af en wil weten van het college hoe de gemaakte fout wordt hersteld en welke tijd hiermee is gemoeid. Ook wil hij weten hoe het college de gedupeerden denkt tegemoet te komen in de gemaakte kosten. 

De fractievoorzitter vraagt zich af met welke acties en binnen welke termijn de wethouder het vertrouwen denkt terug te winnen bij de omwonenden die, net als de gemeenteraad, op het verkeerde been zijn gezet. Hij wil weten of het college het met hem eens is dat de gang van zaken voor omwonenden stress oplevert en zij niet zitten te wachten op een lang juridisch gevecht met Uwoon en het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie