!
Lisa Kruger
Lisa Kruger F. Bultje

Podiumplaatsen voor Lisa Kruger uit Harderwijk bij Worldseries Lignano in Italië na pittig programma

13 maart 2023 om 10:10 Zwemmen

HARDERWIJK De Harderwijkse Lisa Kruger heeft tijdens de Worldseries parazwemmen afgelopen week in Lignano (Italië) meerdere keren het podium mogen betreden.

Zoals gebruikelijk bij Kruger, zwom zij een pittig programma met zeven afstanden. Bij twee afstanden (De 50 meter schoolslag en de 50 meter rugslag) werden er geen finales gezwommen, omdat dit geen Paralympische afstanden zijn. Maar in de series zwom Kruger beide keren naar een derde plaats.

De 100 meter vrije slag won Kruger de B-Finale en eindigde en kon dan ook niet hoger eindigen dan een 9de plaats, omdat de A-finale automatisch de plekken 1 tot en met 8 innemen. Op de overige afstanden wist de paralympische zwemster zich wel te plaatsen voor de A-Finales. Op de 50 meter vrije slag (28,82) was de 8ste plek het resultaat. De 100 meter rugslag was met 1.11,34 goed voor een 6de plaats. Echter de 100 meter schoolslag (1.16,16) en de 200 meter wisselslag (2.32,00) eindigden op het podium met een eervolle zilveren medaille.

Lisa Kruger vliegt deze week door naar Sheffield voor de volgende Worldseries van 16 tot en met 19 maart.