!
De wol act verbond de deelnemers letterlijk met elkaar.
De wol act verbond de deelnemers letterlijk met elkaar. Foto: Bo Borkus

Netwerk viert 25 jaar Stad in Bedrijf

29 maart 2022 om 12:08 Zakelijk

HARDERWIJK Stad in Bedrijf bestaat 25 jaar en vierde het jubileum maandag in het congrescentrum en theater van het Bouw & Infra Park. 180 leden en gasten van het Regionetwerk waren aanwezig op het event en konden elkaar sinds lange tijd na corona weer ontmoeten.

Business magazine Stad in Bedrijf werd in 1997 in deze regio gestart door Peter Molleman en Henk Merjenburgh met als doel ondernemers een podium te bieden voor de zakelijke markt. Kees van Loon was schrijver. Er werd een film getoond met de covers door de jaren heen. Van een krant-achtig format ontwikkelde Stad in Bedrijf zich naar een eigentijds magazine. In april 2018 nam Corinne Dikkerboom de rol van directeur over van Molleman, Marco Jansen werd redacteur, waarna Merjenburgh zijn taken in 2021 overdroeg aan de nieuwe fotografen Bo Borkus en Erwin Winkelman. Het magazine verschijnt acht keer per jaar bij bijna alle ondernemers met een KVK-nummer in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Nijkerk en Zeewolde. Inmiddels telt het Regionetwerk 264 leden. Er zijn jaarlijks vijf evenementen, al was dit in de coronaperiode logischerwijs wat minder vaak. Voor en door de leden van het netwerk is er sinds 2020 ook de Stad in Bedrijf Academy, met trainingen die van pas komen in het bedrijfsleven.

De bezoekers werden met veel tamtam welkom geheten door twee lakeien. Het evenement werd gepresenteerd door Henny Blokhuis van Ziezo. Vier studenten van Windesheim hadden een video interview met Edwin Blok (directeur Morgen College) en Bep Franken (gemeente Nunspeet) over het belang van netwerken en samenwerking tussen de drie O’s (ondernemers, onderwijs en overheid). Corinne Dikkerboom was blij met een ‘super gemêleerde groep’. Zij werden door een spectaculaire wol act - 3000 meter wol - met elkaar verbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie