!
Geldfilosoof
Geldfilosoof pexels.com

De gekleurde bril achteraf! Kun je wel de koers van aandelen voorspellen?

25 januari 2022 om 15:59 Zakelijk Deel je nieuws

Veel aandelen en cryptovaluta beleggers geloven in de voorspellingen van de Technische Analyse. Het zou mooi zijn als we een systeem hadden of een algoritme om de koersen te kunnen voor spellen. Maar kan en bestaat dit wel? Ik moest meteen terug denken aan een citaat van Yuval Harari uit zijn schitterende boek: Homo Sapiens. Op blz. 256 is een mooi stuk te lezen met de naam:

“De gekleurde bril van achteraf. Elk punt in de geschiedenis is een kruispunt. Er leidt precies 1 weg van verleden naar heden, maar naar de toekomst splitsen zich talloze paden af”

Dus achteraf kun je altijd zien welke weg je had moeten nemen en welke beslissingen juist zijn. Maar helaas pindakaas, achteraf kun je geen beslissingen nemen en dan zijn er toch echt meerdere kruispunten en wegen waaruit je vooraf dient te kiezen. Wat zegt dit over de waarde van al die voorspellingen gebaseerd op de Technische Analyses van aandelen en beurskoersen?

Geldfilosoof Aart Hoeven uit Harderwijk probeert op een andere en meer filosofische manier te kijken naar de (financiële)wereld. Want alleen met de juiste kennis kom jij verder!

Meer info: www.wijleggenuit.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie