!
Saskia Schutte. Adviseur Leerwerkloket Stedenvierkant
Saskia Schutte. Adviseur Leerwerkloket Stedenvierkant Leerwerkloket

Naar werk met een scholingsvoucher het Leerwerkloket helpt

8 december 2021 om 15:33 Zakelijk Deel je nieuws

En toen stond Sjoerd Jansen in de coronacrisis opeens op straat. Met een goede opleiding en tien jaar ervaring in de mediawereld als 3D-modelleur.

De noodzaak om zich te laten om- of bij te scholen werd  groter. Via het UWV kon hij gebruik maken van het scholingsbudget. Sjoerd maakte meer kans op werk als 3D-modelleur in een andere sector als hij deze opleiding zou afronden. Daarvoor liep Sjoerd zelfs stage bij een bedrijf. Maar Covid strooide opnieuw roet in het eten en weer raakte hij zijn werk kwijt.

Volg je hart

Een carrièreswitch? Maar zijn werk was eigenlijk zijn hobby en dat zou Sjoerd niet zomaar opgeven! In de tussentijd ondernam hij van alles om weer in de mediawereld aan de slag te komen. Toch nam niemand hem aan, nu omdat hij de nieuwste software nog niet kende. ‘Als ik deze opleiding heb, krijg ik dan wèl die baan?’ vroeg Sjoerd zich af.

Nu wist hij het even echt niet meer. Tot Sjoerd adviseur Saskia Schutte bij het Leerwerkloket tegenkwam. Kon hij nog naar zijn oude vak terug? Als hij het geld had gehad was hij wel met de opleiding gestart, maar dat kon hij niet betalen. Dus hoe dan wel? Adviseur Saskia Schutte zag de passie voor zijn oude vak van 3D-modelleur ook en beluisterde het in zijn verhalen.

Met een aanvraag van een scholingsvoucher vanuit het scholingsfonds Van Werk naar Werk kregen ze het toch voor elkaar. Sjoerd heeft de opleiding succesvol afgerond en hij heeft  werk. Met veel plezier werkt hij weer als 3D-modelleur. Dat had hij zonder die cursus niet voor mekaar gekregen. Weer aan de slag in de branche waar zijn hart ligt, met werk waar dat zijn passie heeft: dankzij de scholingsvoucher!

Leven lang ontwikkelen

‘Blijf niet stil zitten, blijf je ontwikkelen, een leven lang, dat is heel belangrijk!’ zegt Saskia Schutte. ‘Want wat je ooit geleerd hebt raakt ooit een keer verouderd, of het past misschien niet meer bij jou. Door te blijven leren blijf je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt, maar ook voor jouw eigen loopbaanontwikkeling bij de huidige werkgever.’

Onderweg naar werk

Wie een scholingscheque t.w.v € 2500 ,- wil aanvragen, krijgt eerst een gesprek met een adviseur van het Leerwerkloket, zoals Saskia Schutte. De adviseur ondersteunt u bij de aanvraag.

Als de maatregelen versoepeld worden, kunt u ook naar het inloopspreekuur komen. Op dinsdagochtend in de bibliotheek in Harderwijk. De dienstverlening is gratis. Meer info:
https://stedenvierkant.leerwerkloket.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie