!
Jeroen IJzerman met zoontje Hugo, Goossen van der Sluis, Angenieta Garcia y Draijer en Edwin Luiting bij de onthulling van het spandoek.
Jeroen IJzerman met zoontje Hugo, Goossen van der Sluis, Angenieta Garcia y Draijer en Edwin Luiting bij de onthulling van het spandoek. Marco Jansen

Zwart-Wit’63 viert 60-jarig jubileum en onthult in aanloop van jubileumweek groot spandoek met programma

30 maart 2023 om 15:05 Voetbal

HARDERWIJK Zwart-Wit’63 viert van 17 tot en met 20 mei het 60-jarig jubileum. Een groot spandoek van 4 bij 2 meter met het programma werd woensdagmiddag onthuld door voorzitter Goossen van der Sluis en jeugdvoorzitter Edwin Luiting. Het doek hangt prominent naast de hoofdingang en is niet te missen.

„Bij het 50-jarig bestaan hebben we ook uitgepakt en hoewel 60 jaar geen officieel jubileum is, werd al snel besloten dat we er voor willen gaan. We hebben vanaf het begin gezegd dat we het jubileumfeest groots gaan vieren, met een grote partytent, grote artiesten en voetbalactiviteiten voor jong en oud. Daarbij hoort ook een grootse aankondiging”, aldus Angenieta Garcia y Draijer van de jubileumcommissie. 

Voor het zover is, vindt op zaterdag 22 april eerst de Duck-to Eendjesrace plaats in de haven langs de boulevard. Van de 4.800 eendjes zijn er nog 500 te koop.

De jubileumweek wordt woensdagavond afgetrapt met een openingshandeling en een receptie voor genodigden. Op Hemelvaartsdag is een brunch voor oud-leden, waarvoor al een behoorlijk aantal aanmeldingen binnen zijn. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er ’s middags en ’s avonds activiteiten. „We gaan van hoogtepunt naar hoogtepunt met voor alle doelgroepen wat wils. De panna knock-out voor de jeugd, de clinic van FC De Rebellen voor de oudere jeugd, een wedstrijd van Creators FC en een 7x7 toernooi. ’s Avonds hebben we een aantal top feestartiesten, Q-Music en onze eigen Stefan Storm. Hiervoor wordt een grote tent geplaatst achter de kantine met een capaciteit voor 450 mensen.”

Voor leden zijn de vier dagen gratis toegankelijk en op vrijdag en zaterdag zijn ook niet-leden welkom. Zij betalen een schappelijke 5 euro entree.

Voorzitter Goossen van der Sluis vindt het vooral mooi om te zien dat het jubileum door de commissie zo voortvarend is opgepakt. ,,Tien jaar geleden waren we met vijf man, nu is het een grote groep van vijftien waarbij voorzitter Jeroen IJzerman de kar trekt. Ze zijn vanaf het begin enthousiast bezig met een leuke invulling. Onderverdeeld in werkgroepen hebben ze een mooi programma samengesteld met goede artiesten, voor ieder wat wils. Het lijkt wel een meerdaags festival.”

www.zwartwit63.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie