Sander Bruinink aan de bal namens Zwart-Wit'63. Wim Balke

Zwart-Wit’63 wint in Ederveen

22 november 2021 om 12:14 Voetbal

EDERVEEN In Ederveen moest Zwart-Wit’63 aantreden tegen hekkensluiter Advendo’57.

Na een aarzelend begin was de eerste kans voor Dave van der Sluis, maar zijn kopbal uit een corner ging naast. Na deze kans was Advendo’57 een paar keer dreigend, zonder dat het echt kansen kreeg. Vervolgens nam Zwart-Wit’63 het heft in handen. Na een uitstekende actie van Bart Mous creëerde de spits een kans voor zichzelf, maar zijn harde schot werd gestopt door de keeper van Advendo’57. Na een half uur spelen brak er een hele slordige fase aan waarin beide ploegen veel balverlies leden. Vlak voor rust kreeg Zwart-Wit’63 nog een aantal kansen, waaronder weer een kopbal van Dave van der Sluis. De ruststand was 0-0 een stand waarmee de thuisploeg het meest tevreden was.

In de tweede helft was Zwart-Wit’63 duidelijk de bovenliggende partij. Zonder dat het goed speelde, liet het de thuisploeg geen moment in hun spel komen. En al redelijk snel in de tweede helft viel de openingstreffer. Eerst kopte Bart Mous nog tegen de keeper op, maar de rebound werd door Nuij Visser met het hoofd tegen de touwen geknikt: 0-1. Vlak daarna kreeg dezelfde Nuij Visser nog een goede schietkans, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 80e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Een afgeslagen bal werd door Dave van der Sluis met een dropkick van 20 meter in het doel gejaagd: 0-2. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar vlak voor tijd hielp Zwart-Wit’63 de thuisploeg aan de aansluitingstreffer. Onnodig balverlies in de verdediging leidde de 1-2 in. En deze treffer zorgde ervoor dat de slotfase toch nog spannend werd. Maar behalve een paar hachelijke momenten voor het doel en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, leverde dit niets op. De 1-2 eindstand was daarom terecht, maar Zwart-Wit’63 maakte het zichzelf in de slotfase nog onnodig moeilijk.