Doelpuntenmaker Ricardo Westerink in actie
Doelpuntenmaker Ricardo Westerink in actie Wim Balke

Zwart-Wit’63 weer op juiste spoor

2 november 2021 om 15:39 Voetbal

HARDERWIJK Na drie opeenvolgende nederlagen moest de thuiswedstrijd tegen Rood Wit’58 gewonnen worden. Door verschillende oorzaken moest trainer Edwin van Nijen aardig sleutelen aan zijn opstelling. De openingsfase was mede daarom erg matig.

Beide ploegen speelden niet goed en de eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien. Het spelletje dat Rood Wit’58 speelt, is bekend maar toch had Zwart-Wit’63 het er erg moeilijk mee. De eerste grote kans was dan ook voor de gasten uit Putten. Deze werd nog gemist, maar in de 16e minuut was het wel raak. Een mooie goal, maar het balverlies van Zwart-Wit’63 voorafgaand aan het doelpunt was typerend voor het spel van de Harderwijkers. En weer werd er tegen een achterstand aangekeken. De rest van de eerste helft speelde Zwart-Wit’63 machteloos, het creëerde nauwelijks kansen dus de 0-1 ruststand was logisch.

Met twee wissels in de rust hoopte Zwart-Wit’63 het tij te keren. Maar daar leek het in de openingsfase nog niet op. Zwart-Wit’63 speelde nog steeds niet goed, maar had het geluk dat de tegenstander nog minder speelde. In de 70e minuut leek Justin Franken de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. De bal werd direct weer voorgezet in het strafschopgebied en Ricardo Westerink kopte de verdiende gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Met invaller Bart Mous ging Zwart-Wit’63 op jacht naar de overwinning. Zwart-Wit’63 was een paar keer dichtbij een voorsprong maar de wedstrijd leek toch gelijk te eindigen. Maar in de 89e minuut was het toch Bart Mous die de wedstrijd zou beslissen. Met een prachtige actie passeerde hij eerst een speler van Rood Wit’58 om vervolgens de bal met de buitenkant van zijn voet binnen te krullen: 2-1. De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar.